Филм със Златна палма от Кан открива днес "София Филм Фест" във Варна

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
10:51 / 16.03.2018
6152
Откриването на СОФИЯ ФИЛМ ФЕСТ във ВАРНА ще се състои днес - 16 март от 19:00 часа във ФКЦ-Варна с първия филм, предвиден в програмата – големият победител от 30-ите Европейски филмови награди и носител на Златна палма от Кан – "Квадратът“ на Рубен Йостлунд. По традиция прожекцията ще бъде последвана от коктейл и парти с групата Low End Theory.

Филмът "Квадратът“ разказва историята на Кристиан - уважаван куратор в музей за съвременно изкуство. Следващото му шоу е "Квадратът“ – арт инсталация, която провокира минувачите да бъдат алтруисти, напомняйки им, че трябва да са отговорни човешки същества. Понякога обаче е трудно да живееш според собствените си идеали: телефонът на Кристиан е откраднат, а глупавата му реакция го вкарва в неудобни ситуации. Междувременно PR агенцията на музея представя една неочаквана кампания за "Квадратът“. Реакцията е грандиозна и запраща Кристиан в екзистенциална криза.

След прожекцията на филма ще се състои и първият концерт от музикалната програма на СОФИЯ ФИЛМ ФЕСТ във ВАРНА. Кино емоциите на откриващата вечер ще бъдат допълнени от качествена българска музика в лицето на тримата музиканти от групата Low End Theorу – Евден Димитров, Волен Милчев и Божидар Василев. Те стоят и зад други български проекти като Southwick и DAYO, чиято музика наскоро попадна във влога на Уил Смит и направи международна сензация.

Те създават Low End Theory през 2017 година с основната идея да свирят абсолютно импровизационна музика с джаз традиции и съвременен вид, адекватен и за клубната среда. Смелото прелитане между джаз, хаус, хип-хоп и трап бийтове създава една нова среда, наричана за кратко: електронна музика. Концертът и коктейл в централно фоайе на ФКЦ-Варна са с вход свободен, а официалното афтър парти на фестивала ще се състои в Bar "Pampero".

В продължение на десет дни, от 16-ти до 23-ти март 2018г,  СОФИЯ ФИЛМ ФЕСТ във ВАРНА ще поднесе на своите верни фенове 18 от най-добрите световно признати ленти на голям екран.

Пълната програма на филмите, както и допълнителна информация на страницата на събитието тук: https://www.facebook.com/SFFVarna/

Виж коментарите (0)
Още новини от Любопитни новини:
В Северните Родопи цъфти "цветето на императорите", което носи им...
Веселин Маринов: Страх ме е да отида в моята къща
Надежда от "Ергенът" с доста провокативни снимки
За седмица с металотърсач на плажа си купуваш телевизор
Нойзи: Чалгата се индустриализира и успя да зарази като "червен в...
Авиокомпания предлага по-атрактивни цени на билетите за почитател...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).