Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Галин Цоков откри фотографска изложба и отличи български учител, обучващ деца в Уганда
Автор: Екип Varna24.bg 15:55 / 17.05.2024Коментари (0)1247
©
Министърът на образованието и науката проф. Галин Цоков отличи българин, който създава училища в Уганда и ежедневно работи за осигуряване на достъп на децата от африканската държава. Това стана по време на откриването на изложбата "Другата страна“, организирана от bTV Media Group. Проектът е част от поредицата “bTV разказва" на Радиана Божикова и е посветен на условията на живот и правото на достъп до образование на децата в Уганда.

"Образованието стои и в основата на социално-емоционалното развитие, а доброволчеството е най-висшето му проявление. Хора като Даниел Делибашев възхищават с тяхното себеотрицание и жертвоготовност, защото именно това е и българският възрожденски дух, който ни е съхранил и който пазят и обогатяват поколения учители“, каза министър Цоков.

Той поздрави и организаторите на изложбата, които поставят фокус върху важността на образованието за развитието на всяко общество. "Радвам се, че днешната изложба се открива в навечерието на 24 май – най-българският празник, празник на образованието, културата и науката. Всъщност най-свързващата дума на всичко това, което ни обединява и стои пред нас като фотографии, е образованието“, подчерта проф. Цоков. Той благодари на авторите на изложбата, на летище София, УНИЦЕФ и на българина Даниел Делибашев, които "вдъхновяват децата и им отварят света и ги карат да мечтаят“.

На официално събитие bTV Media Group откри фотографската изложба "Другата страна“. Фотографиите показват автентични кадри на видеожурналиста на bTV Добромир Иванов за живота в Уганда и предизвикателствата пред местното общество. Партньори в реализацията на изложбата са УНИЦЕФ България и Летище София.

Специални гости на събитието днес бяха министърът на образованието и науката проф. д-р Галин Цоков, извънредният и пълномощен посланик на Кралство Мароко в Република България и доайен на групата на африканските посланици, Н.Пр. Закия Ел Мидауи, представителят на УНИЦЕФ за България Кристина де Бройн, главният изпълнителен директор на Летище София Хесус Кабайеро, главният оперативен директор на bTV Media Group Господин Йовчев, както и други официални лица.

Изложбата "Другата страна“ е свързана с два епизода на документалното предаване “bTV разказва“, които представят живота на децата в Уганда и образованието, което, в някои случаи e животоспасяващо. Детска бедност, липса на санитарни условия за нормален живот, ранни бракове и бременност в тийнейджърска възраст, са основните нюанси в историите, които хората могат да видят в изложбата и в предстоящите епизоди.

Фотографският проект ще бъде на експозиция за период от един месец на Летище София. От 17 май до 17 юни заминаващите пътници на Терминал 2 могат да разгледат изложбата в пространството след зоната за проверка на сигурност.

По време на събитието перкусионна група "Foli Ba“, ръководена от Деян Петров, потопи всички гости в магията на "Перлата на Африка“








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Парламентарни избори 2024
Лято 2024
Евроизбори 2024
Конфликт Израел-Газа
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: