Гените и храненето определят чувството за щастие

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
10:59 / 31.03.2024
1690
"Щастието има и генетична компонента. Някои казват, че дори генетиката стига до 70-80%". Това заяви вирусологът и имунолог проф. д-р Радостина Александрова. По думите ѝ няма един ген на щастието, става въпрос за многобройни генни варианти.

"Може би са хиляди гените в нашия геном, за това едни хора са по-щастливи от други, въпреки че са поставени в една среда", каза пред NOVA Александрова.

Тя уточни, че към щастието имат отношение и храните, които консумираме. "Ние сме много повече от статистика, молекули, гени", заяви Александрова. Тя призова да се вслушваме с часовника на тялото си и да се учим да живеем съобразно с природата, "която е заложена във всеки един от нас".

Виж коментарите (0)
Още новини от Любопитни новини:
Шест звезди влизат в "Муха в супата"
Вирусолог: Пазете се от тези мушици, разпространяват агресивен па...
Ясна е причината за смъртта на журналиста Асен Григоров
Втора степен за опасно време утре! В две трети от страната градуш...
Директор на издателство: Младите българи изключително много четат...
Михаела Филева: Сцената е не само бягство от реалността, но и съз...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).