Гените и храненето определят чувството за щастие

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
10:59 / 31.03.2024
1228
"Щастието има и генетична компонента. Някои казват, че дори генетиката стига до 70-80%". Това заяви вирусологът и имунолог проф. д-р Радостина Александрова. По думите ѝ няма един ген на щастието, става въпрос за многобройни генни варианти.

"Може би са хиляди гените в нашия геном, за това едни хора са по-щастливи от други, въпреки че са поставени в една среда", каза пред NOVA Александрова.

Тя уточни, че към щастието имат отношение и храните, които консумираме. "Ние сме много повече от статистика, молекули, гени", заяви Александрова. Тя призова да се вслушваме с часовника на тялото си и да се учим да живеем съобразно с природата, "която е заложена във всеки един от нас".

Виж коментарите (0)
Още новини от Любопитни новини:
Хората над определена възраст трябва веднага да спрат да пият алк...
Сам Алтман предложи нов вариант на безусловния базов доход - на в...
7 вредни навика, които увеличават риска от деменция
Днес черпят жени с красиви имена
Ето какво време ни очаква
Михаела и Венци спечелиха "Един за друг"


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).