Грип повали Райна Кабаиванска

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
17:23 / 15.02.2023
2116
Грип тръшна Райна Кабаиванска и попречи на голямата легенда на операта да присъства на концерта на свои възпитаници в Париж. Концертът бе проведен в "Операта на Бастилията“, съобщиха от Нов български университет.

Белканто

От университета уточниха, че внезапен грип е попречил на Райна Кабаиванска да присъства на събитието. Майсторският клас на световната оперна актриса в НБУ и нейната международна школа са били представени във френската столица от д-р Георги Текев, изпълнителен директор на университета и партньор на Кабаиванска в нейните образователни и артистични проекти, пише "Телеграф".

Концертът се казваше "Вечер на белкантото“. В него участваха Александрина Михайлова, Вероника Симеони, Джузепе Инфантино и Божидар Божкилов, в акомпанимент на пианистката Боряна Ламбрева. Те изпълниха арии и ансамбли от произведения на Бах, Доницети, Берлиоз, Верди, Сен-Санс и Пучини пред парижката публика и спечелиха нейния бурен възторг. Във вълнуващ акцент за българската общност в залата се превърнаха "Хайдушка песен“ и "Девойче“ от Добри Христов, изпълнени от Божидар Божкилов и Александрина Михайлова. Вечерта завърши с класическия бис "Наздравица“ от "Травиата“, в който артисти и публика пяха заедно.

88

Меломаните в София скоро ще имат възможност да видят двама от участниците в парижкия концерт. На сцената на Софийската опера Джузепе Инфантино гостува в "Риголето“ през този месец, а Вероника Симеони - в "Кармен“ през април.

Учениците на Кабаиванска са изключително добре приети навсякъде по света. В края на миналата година те посветиха своите концерти, като подарък за 88-ия рожден ден на примата.

Междувременно стана ясно, че легендарната Кабаиванска подготвя вече новия си майсторски клас за септември и от него ще подбере изпълнителите на централните роли в "Аида“ от Верди за четири спектакъла в Софийската опера.

Виж коментарите (0)

Още по темата (6917):
23.04.2024 Певицата Валя с подробности за своята "Рана"
22.04.2024 Сериалът "Baby reindeer": Шокиращо искрено изследване на тормоза и
обсесията
05.04.2024 Бивш футболист отново намери любовта
10.03.2024 Филип Аврамов и братята му разказаха за уроците, които научаваме от бащите
си
01.03.2024 Черната Златка показа мъжа си
21.02.2024 Ники Урумов и група P.I.F. с ексклузивна премиера на песента "Обезумели" по музика на Димо
Още новини от Любопитни новини:
За седмица с металотърсач на плажа си купуваш телевизор
Нойзи: Чалгата се индустриализира и успя да зарази като "червен в...
Авиокомпания предлага по-атрактивни цени на билетите за почитател...
Младеж изненада Карбовски на улицата
Уникална история: Да си купиш телевизор с монети, събирани от пла...
Ивет Лалова показа сина си


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).