Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Хилда Казасян и Васил Петров гостуват "С музиката на Вили“ в Летния театър
Автор: Екип Varna24.bg 12:27 / 13.08.2018Коментари (0)2262
©
Чаровната и обичана от варненската публика Хилда Казасян влиза в програмата на Международния музикален фестивал "Варненско лято“ 2018 с един много специален проект, който ще стопли сърцата на зрителите. Концертът "С музиката на Вили“ гостува в поредицата "На границата с класиката“ днес от 21 ч. Той е почит към легендарния баща на Хилда - Вили Казасян и ще се превърне в една приятно носталгична вечер сред зеленината на Летния театър с полъха на добрите стари времена. Партньор на певицата във вокалите ще е Васил Петров – също ценен от публиката артист с постоянен стил и доказана класа. Песните на Вили Казасян ще прозвучат в аранжимент за голям оркестър със Симфоничния оркестър на Варненската филхармония под палката на Борислав Йоцов. В проекта участват и други трима ярки артисти – Христо Йоцов, Живко Петров и Димитър Карамфилов.

Вили Казасян е композитор, диригент, джазмен, оставил своя следа в естрадната, филмовата и театрална музика от 60-те до 80-те години на ХХ век. Дебютира през 50-те години като пианист в "Джаза на младите“, свири в Естрадния оркестър при Сатиричния театър, а по-късно и в Естрадния оркестър на КТР, в който от 1965 г. е диригент. Автор на детски песни, филмова и театрална музика, телевизионни и радио мюзикъли. Вили Казасян има значителен принос за развитието на фестивала "Златният Орфей“ и телевизионния конкурс за естрадни певци "Мелодия на годината“. Основател на вокалните състави "До-ре-ми-фа“ и  "Студио В“, той става много популярен с радио предаването "Тромбата на Вили“.

Сред неувяхващите му песни са "Мъжката любов“, "Да е влюбен този свят“, "Големи и малки“, "Първа любов“. Хитовете на Вили Казасян остават в класиката на естрадата в изпълнение на Васил Найденов, Богдана Карадочева, Орлин Горанов, дует "Ритон“, а също и на актьори като Тодор Колев, Коста Цонев, Асен Кисимов. Най-обичаните му композиции ще прозвучат и на варненска сцена в интерпретация на Хилда Казасян и Васил Петров.

Билети за събитията от програмата на ММФ "Варненско лято“ 2018: за концертите - на касите на ФКЦ и онлайн на за "Опера в Летния театър“ - на касите на Летен театър, Опера Варна и онлайн. Продажба на билети в деня на събитията  - на място преди събитието.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Решения на Общински съвет Варна
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Кабинетът "Денков - Габриел"
Парламентарни избори 2024
Матури 2023 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: