Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Хор "Космически гласове“ на 12 август в Археологическия музей
Автор: Екип Varna24.bg 09:19 / 10.08.2017Коментари (0)1466
©
Модулът "На границата с класиката" на Международния музикален фестивал "Варненско лято" изкушава публиката с проекти, които прехвърлят мостове между различните жанрове и стилове в музиката. Финалът на този кросоувър цикъл от концерти на най-големия варненски фестивал е в събота, 12 август, с гостуването на един от най-добрите български хорове - "Космически гласове" с диригент Ваня Монева.

Ден преди хористите да тръгнат към морския град, диригентът на хора Ваня Монева сподели: "Идваме във Варна с пъстра програма с голям жанров диапазон, в нея ще откриете и църковни песнопения, и фолклор, и песни от нашето съвремие, а и превърнали се в класически за българската музика произведения на големите ни композитори, обработвали фолклорни теми. Надявам се това да привлече взискателната варненска публика. Ние помним с много топло чувство последната си среща с фестивалната публика на "Варненско лято" преди три години, когато гостувахме в друг, съвсем различен проект, заедно с перкусионния ансамбъл на Таня Колева. Знаем, че имаме своите почитатели във вашия град и вярваме, че различните жанрове, които ще представим в концерта на 12 август, ще предизвикат интереса на повече хора, любители на различни видове хорова музика. Убедена съм, че варненци ще откликнат и ние ще ги очакваме в Английския двор на музея. Тези дни много интензивно се готвим за Варна, защото за нас концертът всъщност е на прага на музикалния сезон. След това имаме концерт в амфитеатъра в Пловдив през септември, а после и в зала "България", където заедно със Софийската филхармония ще изпълним произведения на нашия голям композитор Александър Текелиев в чест на 75-годишния му юбилей. Готвим се и за конкурса "7/8" през октомври.

Много хубавото на варненския ни гастрол е това, че като пристигнем, на 11 август ние ще репетираме със струнния квартет "Добри Христов". Нашата програма започва с Добри Христов - със символично произведение - "Тебе поем". Ще си партнираме с музикантите от квартета на сцената за първи път, но знаем колко са добри и сме убедени, че ще се получи и ще имаме една прекрасна фестивална вечер" - завършва Ваня Монева.

Сред бисерите на хора, които ще чуем на концерта, са едни от най-обичаните български песни - "Нено ле, Нено хубава", "Рано рани", "Злато моме", "Полегнала е Тодора", "Дилмано, Дилберо" . Но ще чуем и друг тип композиции като песни на Андрю Лойд Уебър.

Началото на концерта на 12 август е от 21:00 в Английския двор на Археологическия музей.









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Академичната общност излиза на протест
Лято 2024
Парламентарни избори 2024
Матури 2024 г.
24 май: Ден на славянската писменост и култура
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: