Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Хора, които живеят за другите! Кой е Вашият будител на десетилетието?
Автор: ИА Фокус 14:12 / 11.08.2023Коментари (2)578
©
Ако в днешното хаотично и все по-бездушно виртуално съвремие, превърнало ни в консуматори и потребители, но не и в свободно мечтаещи и търсещи мъдри решения се появи… доброто, се появи… будителят. Тогава?

А те не вършат невъзможни дела, те са хора като всички нас, но въпреки всичко са различни, защото живеят за другите и раздават душите си.

И ако в миналото ни будителите са събуждали народа в името на книжовността, самосъзнанието, духовността, то настоящите ни държат будни със своите дела, в името на общността, защото те ни карат да продължаваме да вярваме, че чудото е възможно.

Сред хаоса на света, в който живеем, доброто като че ли често бива подценявано, занемарявано, неглижирано. Но то, доброто, притежава онази неоспорима сила, която може да преобрази животите ни и да промени света ни. Това е сила, която вдъхновява, привлича и обединява общности.

И да, много народи по света имат творци, които могат да бъдат наречени будители, но никъде не се чества празник на будителите – ден, в който почитаме доброто, милостта и мъдростта на всички онези българи, които с делата си и мощта на словото си са допринесли за съхраняване на духовността ни.

101 години… будителите в България! Затова и "Будител на годината" ще има своето десето издание на 1 ноември 2023 г.

Кампанията е създадена през 2014 г. и неин вдъхновител е журналистът Ива Дойчинова, която вярва, че всяко време има своите будители и мисията на обществото ни е да ги вижда, подкрепя и празнува.

През всички тези 10 години, ние сме питали вас, слушателите и читателите ни, кои са хората, които най-много са ви вдъхновили през изминалата година. С посланията, делата и резултатите от тях.

Всяка година Вие номинирахте стотици свои лични будители, а журито отсъждаше кои са десетте безспорни проекта на годината. Финално призът "Будител на годината" се присъжда след гласуване в подкрепа на дейността им в платформата на БНР.

В своята десета годишнина, кампанията ще излъчи "Будител на десетилетието".

Будителската дейност може да бъде в рамките на една навременна идея и нейното развитие за година или повече. Но, когато тя е устойчива и намира все повече разклонения на доброто и влиянието върху нашето общество, то вашите номинации през 2023 г. ще излъчат онези, които извършват трайната промяна. Това ще бъдат хората, на които вече сте дарили доверието си и които правят вярата ви по-голяма, а надеждата по-светла.

"Кой е Вашият будител на десетилетието?" – с този въпрос Българското национално радио се обръща отново към хората на България.

Номинациите за личности, организации или проекти могат да бъдат изпращани до 31 август 2023 г. на buditel@bnr.bg с кратък мотивационен текст за човека или организацията, мисиите и дейностите им през изминалите 10 години.

Номиниращите трябва да оставят и свой контакт за обратна връзка.

Сред всички номинирани за "Будител на десетилетието" жури ще определи 10 имена, белязали десетилетието със своята будителска дейност.

Членове на журито и тази година са: проф. Огнян Герджиков, д-р Румен Манов, Светослав Иванов, Даниел Ненчев, Елеонора Гаджева, Добрина Чешмеджиева и Ива Дойчинова.

На специално създадена платформа от месец октомври всеки ще може да гласува за един от десетте номинирани, чиято дейност и кауза подкрепя. Кой от тях е "Будител на десетилетието" ще стане ясно на тържествена церемония, която традиционно ще се проведе и излъчи на празничния 1 ноември в ефира на БНР, bTV и партньорски мрежи на водещи български медии.

* Журито прави едно важно уточнение: не се допускат до финалната десетка политици, защото тяхната работа е в полза на народа и предполага качества и добри дела. Не допускаме и журналисти, защото априори работата на качествените журналисти е да будят. Тази година хора, които вече са били във финалната десетка и са ставали "Будител на годината" , могат отново да бъдат номинирани. Защото дейността им надхвърля 365 дни и вече е дала отпечатък върху десетилетието ни.








Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Доброто е направо изхвърлено от България! И аз нправо не виждам някой да прави такова! Единични спорадични изблици на случайни искри! Това просто показва Цинизма на Управляващите и тези които им слугуват! След като това е масова Държавна политика!
0
 
 
Само кретени могат да правят класации за будители. И после да се чудят и дискутират ,защо в класациите са Азис или Ивана или Слави Трифонов. Ами щото патките в журито не са разбрали ,че децата им не се интересуват от будители ,а от възбудители.
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Световна черна хроника
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Бюджет 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: