Хубавата Елена от Ереван идва във Варна

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (1)
10:58 / 16.10.2019
7818
Младата изпълнителка Елена Нигохосян, с артистичното име Елена Ереван, идва на 3 ноември във Варна, за да завладее меломаните в морската столица.

Концертът се организира от Общоарменски благотворителен съюз "Парекордзаган“ и по традиция е със специалното участие на симфоничният оркестър AGBU VARNA CHAMBER ORCHESTRA, под палката на маестро Левон Манукян.

Родена в Ереван през 1990 г., Елена заминава със своето семейство за Русия в ранно детство. От малка проявява артистични заложби и родителите й я насочват към престижното Музикално училище "Щедрин“, където учи китара. По време на образованието си талантливото момиче участва в множество концерти в руските провинции Тула и Калуга.

След изключително успешно дипломиране Елена Нигохосян отново поема пътя към родната Армения. Там продължава образованието си в Музикалния колеж "Романос Меликян като едновременно с това дава уроци по китара. Елена участва дейно в културния живот на Колежа и след неговото завършване.

В Армения Елена активно се занимава с множество благотворителни организации и събития, а нейният музикален талант, изразителността и убедителността на изпълнения й я правят лесно различим и запомнящ се на сцената артист. Самата Елена споделя, че на арменски предпочита да пее патриотични песни, защото харесва звученето им с китара. Убедена е, че патриотичните песни обединяват духовните сили на сънародниците й и затова не пропуска да ги изпълнява на всеки свой концерт.

През 2011 г. Елена създава свой канал в YouTube, което разширява мащаба на нейната популярност. Певицата изпълнява своята музика толкова категорично на перфектен испански, френски и английски език, че се налага да приеме артистичното име Елена Ереван, за да подчертае безусловно арменския си произход. Нейният инструментален и вокален талант добавя дълбочина на някои от най-популярните световни хитове в музиката.

Съвсем скоро след създаването на канал в YouTube, младата певица получава и първите покани отвъд океана за концерти в Лос Анджелис, Бостън, а през 2016-та година звукозаписна компания в Канада, издава и първия самостоятелен албум на Елена.

Професионалната биография на младата изпълнителка разписват множество концерти в родината Армения, Германия, Франция, Бразилия, Австрия, Русия, Гърция, Украйна, Иран и Испания, където свири заедно с легендарните Джипси Кингс. През 2019-та година Елена Ераван е част от проекта за серия концерти в памет на Шарл Азнавур.

Творчество на Елена Ереван е вълнуваща музикална картина, от която струи духовният извор на народното творчество на Армения, страстта от горещите брегове на Испания, лиричната музикална приказка на Франция и продължава до края на света.

Концертът ще се състои на 3 ноември в Градската художествена галерия "Борис Георгиев“ от 18:00 ч. и е част от Културния календар на Общоарменския благотворителен съюз "Парекордзаган“ – Варна.

ВХОД СВОБОДЕН!

Виж коментарите (1)
Още новини от Любопитни новини:
Иван Звездев сади русенски "благи домати"
Мария Силвестър с голям гаф
Намерете квалифицирани професионалисти във Варна - Чухте ли за Co...
Кафето "Арабика" датира от преди Homo sapiens, появило се в Етиоп...
Той е легендарен тенисист, бивш треньор на Гришо, съпруг на звезд...
Замениха Деси Стоянова


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).