Ицо Хазарта даде интересни подробности за първия си самостоятелен албум

Автор: Георги Кирилов
Коментари (1)
14:56 / 12.05.2019
2087
Ицо Хазарта за първи път създава албум без Ъпсурт. "Подготовката върви добре, с много леко закъснение. Както един бивш министър-председател, цар беше казал:  "Накрая всичко се прави на изкуствено осветление". И при мен е така. Станаха нещата, както исках.", уточни рапърът пред bTV.

Макар и да му е един вид дебют, Ицо Хазарта не изпитва страх. "Страховете са за слушателите. Аз моята работа съм свършил в студиото. Слушателите може да се страхуват, да си купят албума и да се окаже, че страховете им са били напълно основателни. Нямам претенции, че е нещо велико, но е нещо мое", уточни той.

По думите му, албумът е направен, както всички албуми на Ъпсурт. Музиката е на бат Венци, а текстовете са негови. И макар почти всичко да си е същото, Ицо е убеден - "Исках да направя нещо мое". Останалите са реагирали с разбиране към решението му. Затова именно и основният "виновник" за музиката в албума е именно Венци.

Ъпсурт има планирани концерти 6 месеца напред. Що се отнася до албума на Ицо Хазарта, то  вече има доста запазени дати в София, Варна и Пловдив. "На мен ми харесва като го слушам и това е най-приятния момент.", споделя рапърът.

Музикантът си припомни и първите опити да прави рап текст. Годината е била 1996, но до 1998 г. и той не иска да си спомня какво са представлявали. Допълва, че и досега се случва някаква "греда".

"Класическата гимназия промени отношенията ми към езика. Наред с това, че майка ми ме е възпитала към отношение към книгите. Аз работя с езика. Харесвам българският език, той ми даде всичко.", уточни още Ицо. Що се отнася до времето, когато е бил ученик, музикантът се определи като "предимно отсъстващ".

"Заниманието с музика никога не изглежда сериозно на никой родител. Не съм от музикално семейство. Моята дъщеря миналата година ми даде една книга - "Вината в нашите звезди"-  доста тъжна. Не очаквах да ми хареса. Все пак момиче на 13 години ми даде това четиво. Избягвам да натрапвам своя избор на книги на децата ми, защото те живеят в друго време. Тяхното детство не е моето.", разказа още Хазарта.

Виж коментарите (1)
Още новини от Любопитни новини:
Иван Звездев сади русенски "благи домати"
Мария Силвестър с голям гаф
Намерете квалифицирани професионалисти във Варна - Чухте ли за Co...
Кафето "Арабика" датира от преди Homo sapiens, появило се в Етиоп...
Той е легендарен тенисист, бивш треньор на Гришо, съпруг на звезд...
Замениха Деси Стоянова


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).