Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Искрен Тончев - Искрата: Берлин е европейски център на модата, техното и нискобюджетния туризъм
Автор: ИА Фокус 17:59 / 30.03.2024Коментари (0)1298
© Facebook
Берлин е европейски център на модата, техното, хипстърите, веганите, бързо растящите наеми и нискобюджетния туризъм. Това коментира в предаването "Куфарът на фокус" на Радио "Фокус" с водещ Ася Александрова музикалният продуцент и изпълнител Искрен Тончев-Искрата.

В средата на миналия век градът става притегателен моден център, тъй като концентрира на територията си много известни дизайнери. "В Берлин за първи път видях толкова разчупени комбинации в модата, но пък хората, които ги носеха, толкова уверено се движиха в пространството, че ми направиха изключително впечатление. Тогава за мен мъжкото облекло беше тениска и дънки. Всичко това ми повлия и като типове кройки и съчетания и вече аз после си доразвих собствен стил", сподели още той.

За първи път попада в града заради участието му в Световното първенство по бийтбокс през 2012 година, и Берлин го пленява със своята артистичност, цветност и разнообразие. "Беше изключително забавно да си разменяш музикални техники с хора, с които не се разбирахме и не говорим общ език".

Нощният живот и нудизмът са пословични. "За да усетя града обикновено се разхождам сам, на свободен принцип. Разхождах се, тренирах си по парковете, сядах, хапвах си брънч, кафета си пих през деня. Вечерта с много цветна, екстравагантна компания ходихме по клубове и ресторанти. Има клубове в Берлин, които са известни с това, че ако си облечен нормално, просто не те пускат – трябва да си много разкрепостен и разсъблечен. Трябва да си шантав", подчерта артиста.

Берлинското техно е включено в списъка на ЮНЕСКО за нематериалното културно наследство. "Техното е поджанр на електронната музика и в него има за всекиго по нещо, тъй като електронната музика е основана на африканските прави ритми и всеки човек харесва този ритъм. Просто трябва да се послуша такава музика, за да се свикне", обясни Искрен Тончев, като отбеляза, че има и много здрав немски рок и метъл.

Храната на мултикултурния Берлин е изключително разнообразна. "Нещо, което много ми хареса е веган чийзкейк от лайм и кокос, и беше много интересен. Имаше лаймово-авокадо-кокосов вкус с ядки", разказа още музиканта.

Изключително впечатляващ е Мемориала на жертвите от Холокоста в сърцето на Берлин, който представлява море от различни по големина бетонни блокове, които са изкопани от бункера на Хитлер. "Макар да е символ на толкова трагични събития, е изключително впечатляващо да се види на живо. Когато си между тези огромни каменни блокове си чувстваш и сам, и малък, вътре се изгубваш като в лабиринт".

Ася Александрова








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Великден 2024 г.
Бум на коклюш в България
Матури 2024 г.
Масови протести срещу цените на горивата
Лято 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: