Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Истинските имена на родните звезди, някои ще ви шашнат
Автор: Екип Varna24.bg 11:02 / 17.02.2019Коментари (0)3204
©
Знаете ли кои са Лиляна Петрова, Ивайло Стоянов, Мартин Богданов, Петър Бъчваров, Иванка Калудова или Борислав Делибалтов? Звучат ви напълно непознато? И има защо – това са рождените имена на Лили Иванова, Мариус Куркински, Мартин Карбовски, Ути, Ивана и Борис Дали, които по една или друга причина са избрали псевдоними или по-благозвучно звучащи имена, за да направят кариера. Повечето от популярните личности у нас години наред са пробвали да пробият на звездния небосклон с тривиални имена. Едва, когато са ги заменили с други, кариерата им е потръгнала.

Една от най-известните българки – Лили Иванова, всъщност се казва Лиляна Иванова Петрова. Истината за рожденото й име лъснала съвсем случайно в средата на 80-те, когато с указ на Тодор Живков певицата била удостоена със званието "Народна артистка". Когато нетърпеливите меломани разлистили тогавашния официоз "Работническо дело", където по традиция се обявявали званията, те били изненадани, че Лили липсвала в списъка. Чак тогава станало ясно, че звездата се казва Лиляна Петрова. Години по-късно естрадната звезда променя имената си в личната си карта и стана Лили Иванова.  

Най-куриозното име в родния шоубизнес е носила колоритната Софи Маринова. Истината, че в първите години от живота си се е казвала Софийка лъсна, след като в тв предаване бе показан кратък филм за ромската перла. Директорката на школото в село Брусен, където няколко години е учила изпълнителката на "Стари рани", разтвори училищния дневник. Така стана ясно, че Софи е получила при раждането си името Софийка. Едва, когато станала популярна в оркестър "Кристал", тя решила официално да промени името си на София, макар че и до днес колежки и приятели на гласовитата изпълнителка се обръщат към нея с умалителното Софка, пише "Уикенд".  

Нашумялата в края на 80-те естрадна певица Мими Иванова всъщност се е казвала Мимоза, твърдят от обкръжението й. Понеже името й звучало някак странно за родния шоубизнес, изпълнителката на "15 лалета" се прекръстила на Мими. Затова пък противно на всички предположения, името на съпруга й – композиторът Развигор Попов, не е псевдоним, а негово рождено име.  

Покойният писател и хуморист Радой Ралин е роден с името Димитър Стоянов. Многократният кандидат за президент Жорж Ганчев е дошъл на бял свят преди 79 години с името Георги Петрушев. Звездата на хитовото детско предаване от близкото минало "Милион и едно желания" Кака Лара е родена като Лазара Златарева. "Мисля, че дори майка ми и баща ми са забравили истинското ми име. Смятам, че Кака Лара ми носи късмет, защото с него станах известна. Някои хора и до днес си мислят, че истинското ми име е Кака", убедена е актрисата от Военния театър. Тя не харесвала много истинското си име Лазара, защото й се струвало тромаво, затова взела решението да го промени. Кака Лара официално подала искова молба в съда в името й в личната й карта да бъде променено на Лара Златарева.  

Ветеранката на Сатирата Стоянка Мутафова се е родила с името Стояна-Мария, но неволна печатна грешка в афиша на първото й представление в Народния театър, родила името, с което станала известна през 70-те. Актрисата била убедена, че то й носи късмет и не го променила. Най-прекръствана в театралната гилдия е Касиел Ноа Ашер. Скандалната дама дошла на този свят с името Десислава Красимирова Спасова. Един ден решила да се преименува на Деса Красова, а накрая си избрала еврейското име Касиел Ноа Ашер.  Колегата й от Народния театър Владимир Карамазов бил убеден, че фамилията му Александров не е толкова атрактивна и взаимствал от Достоевски фамилията, с която стана известен. Мариус Куркински пък е роден с името Ивайло Стоянов, но така и не успял да стане популярен с него. Славата дошла едва, когато го сменил.  

Телевизионните водещи също доброволно са се подложили на възродителен процес. Името на Мартин Карбовски е плод на неговото въображение. Псевдонимът му се родил през 1995 г., когато скандалният журналист подготвял за печат първата си стихосбирка, озаглавена "Дефлорация". Той искал фамилията му да напомня тази на неговия идол – ексцентричния писател Чарлз Буковски.  

Преди 8 години Гала промени името си в личната си карта. Като аргумент в исковата молба блондинката изтъкнала, че е популярна със своя псевдоним. Чела съм за себе си, че рожденото ми име било Галина или Гълъбина, всъщност съм родена като Галя. Е, смених го!", разкри тогава водещата. Някои нейни съграждани обаче се кълнат, че като малка тя се казвала Спаска. Момичето много се срамувало и се прекръстило на Галя. В наши дни станала Гала. 

Малцина знаят, че готвещият актьор Ути всъщност е Петър Бъчваров, а покойният Кембъл – Благовест-Емил. Истинското име на блондинът Део е Деян Славчев, а Къци Вапцаров е Кръстьо. Дизайнерката Джина Ник е родена като Гинка Николова. Бившият съпруг на Наталия Симеонова Денис Ризов всъщност се казва Даниел. 

В попфолка най-разпространени след силикона са псевдонимите. Известно е, че по документи русенката Глория е Галина Иванова, а Нелина – Нели Николова. Чалга идолът Азис е роден с името Васил Троянов Боянов, но баба му Станка – известна врачка и шаманка, го посъветвала да си избере мистичен псевдоним. Ивана и Преслава също имат трудно запомнящи се за шоубизнеса имена. Изпълнителката на "Шампанско и сълзи" по паспорт е Иванка Калудова, а Преслава всъщност е Петя Иванова. Слави Трифонов и музикантите от "Ку-ку бенд" пък са кръстници на баладичния Сашо Роман. Истинското име на изпълнителя на "Побелях и остарявам" е Александър Първанов. Близо 20 години той се подвизава с него у нас и в чужбина с оркестъра си "Ромбос", докато след едно участие в "Каналето" от "Ку-ку бенд" остават впечатлени от неговия талант и го превръщат в звездата Сашо Роман. "Волната пеперуда" Кати пък е адашка на предано вярната на Иван Костов Екатерина Михайлова. 

Бившата половинка на Валери Божинов Алисия по паспорт пък се води Ася Дойчева, но и тя хич не иска този факт да става достояние на феновете й. Същото се отнася и до Бони, която по паспорт е Бонка Илиева. Борис Дали се казва Борислав Делибалтов. Сюрреалистичният си псевдоним певецът получил, след като зарязал работата си на шофьор на бобовдолската кметица и решил да става чалга звезда.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Кабинетът "Денков - Габриел"
Реформи в БДЖ
България в еврозоната
Издирват 17-годишно момиче от Дупница
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: