Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Иван Лечев: О, да. Любо е страшен пич
Автор: Екип Varna24.bg 21:05 / 14.11.2022Коментари (0)1058
©
Иван Лечев, китарист, цигулар и композитор, даде интересно интервю за сутрешния блок "Добро утро, България" на Радио "Фокус" преди няколко дни. Ето и част от него:

- Г-н Лечев, след 1989 година ФСБ има само един студиен албум с 16 песни. Защо? Още повече, че през последните години има повишен интерес към българската музика. За справка, последният концерт на Любо Киров например.  

- О, да. Любо е страшен пич. Той много добре си проведе нещата. Мен по принцип винаги ми е харесвало много това, което прави. Даже ние се шегувахме в шоуто, че още навремето от групата аз бях кандидат-китарист за групата "Те“, но те тогава бяха решили, че не искат да имат китарист, а той сега си намери страшен китарист в лицето на Ачо Дюлгеров, и мен страшно ми харесва това, което прави. 

А ние с ФСБ предпочитаме, в смисъл, след този изблик на музика, който се случи с албума "Точка“, предпочитаме да правим сингли, защото това е начинът, по който светът се движи. Все по-малко се правят албуми, хората правят сингъл, правят клип към него и т.н. И вече евентуално, ако се събере албум, добре дошъл. Но ние така или иначе мисля, че този албум "Точка“ много хора не са стигнали въобще до него, защото така стоят нещата в България.

Това е една сложна музика, с която в България няма специализирана радиостанция, която да се занимава с прогресив рок. И от друга страна, единственият начин ние да правим тези неща, на едни огромни концерти, както ние си ги правим, които обаче струват много скъпо и са сложни за организиране, и де факто имаме 3 града, в които можем да направим такива концерти. Ние затова ги правим рядко, но пък те се запомнят.  

- Кои рок групи в момента можете да определите като интересни и приближаващи се до световното ниво? Изобщо как бихте охарактезирали съвременната родна българска сцена?  

- За съжаление, все още по-голямата част от групите, които аз харесвам, се въртят в клубовете с изключение може би на JEREMY?, които стъпиха на голяма сцена, и то с голям успех, даже сега бяха в Лондон с Кирчо Маричков, имат едно парче с него. Много ми се ще да видя повече групи на голяма сцена. "Остава“ примерно по начина, по който те работят. В смисъл, няма нищо лошо в голямата сцена, напротив, много е добре да те видят много хора.

Иначе аз имам мои предпочитания, естествено, аз съм страшен фен на Нуфри и на всичките му проекти. Даже една година си спомням, че бях председател на журито, той вече не съществува този формат, казва се Battle of the Bands преди години, и пред мен мина цялата клубна сцена на България – аз бях абсолютно смаян, защото дори аз не знаех, че всъщност това, което знам, е само върха на айсберга и колко страхотни музиканти и колеги има в България.



Още по темата: общо новини по темата: 6914
10.03.2024 »
01.03.2024 »
21.02.2024 »
04.02.2024 »
04.02.2024 »
30.01.2024 »
предишна страница [ 1/1153 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: