Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Иван Момиров и приятели със специален оперен концерт на 24 април
Автор: Екип Varna24.bg 08:51 / 21.04.2015Коментари (0)2039
©
Тенорът от световна величина Иван Момиров, който освен в чужбина, напоследък събира овациите и на българската публика в столицата и в родния си град, ще пее на 24 април от 19 часа във Варна в един много специален, обречен предварително на огромен успех концерт, под наслов «Иван Момиров и приятели». Приятелите са също познати имена от голямата оперна сцена - Даниела Дякова, Юлиан Константинов, Даниела Димова, Йоана Железчева и Евгений Станимиров. Симфоничния оркестър на Държавна опера Варна ще дирижира харизматичният маестро Деян Павлов.

Иван Момиров ще изпълни знакови оперни арии за тенор, като арията на Каварадоси от трето действие на «Тоска» от Пучини, «La donna e mobile" - ария на Херцога от «Риголето» на Верди, "Nessun dorma" - ария на Калаф от "Турандот" на Пучини, испанската сарсуела "No puede ser" и дуети с останалите солисти из оперите «Фауст» на Гуно, «Норма» от Белини, "Мадам Бътерфлай" от Пучини и др.

Миналата година Иван Момиров изигра един прекрасен Дон Хозе от операта «Кармен» във Варна и София и своя коронен Дон Карлос от едноименната опера. Тази година ще се насладим отново на таланта му както сега през април, така и в предстоящата Опера в Летния театър, в премиерния спектакъл на "Адриана Лекуврьор" от Франческо Чилеа.

Една от последните най-интересни и престижни изяви на прочутия ни съгражданин е на сцената на "Сан Карло" в Лисабон с "Трубадур" от Верди. Певецът участва в може би най-амбициозния проект на Световен оперен театър - реализация на трилогията "Трубадур", "Травиата" и "Риголето", чиито премиери се изпълняват в рамките само на една седмица. Критиката не пести суперлативите си за Иван Момиров, определяйки го като "един истински Манрико, достоен наследник на Корели и Павароти", изпълнители на същата роля на сцената на "Сан Карло".

Серия концерти в "Аудиториум Паганини" в Парма и "Palazzo della cultura" в Болоня, под палката на Лорънс Фостер - главен диригент на Оперния театър в Марсилия, са сред гастролите на тенора в Италия през изминалите две години. Следва мащабно турне с най-известните тенорови арии на най-големите китайски сцени, в съпровод на оркестър "Тосканини". Момиров е сред гостите и на гала концертите, посветени на 200-годишнината от рождението на Верди, както и на майските оперни вечери на фестивала в Скопие - Македония, където като Алфредо от "Травиата" партнира на най-търсената сега в света изпълнителка на ролята на Виолета Ирина Лунгу.

Към успешната му оперна кариера следва да се отбележи дебютът му и на сцената на един от най-големите източноевропейски театри - Букурещката опера в гала спектакъл на "Бохеми" от Пучини. На българска сцена следва да се отбележи участието му в "Реквием" на Верди, с диригент Владимир Гяуров, излъчен пряко по БНР. За изпълнението на Иван Момиров проф. Боянка Арнаудова написа изключително ласкава рецензия във в. "Култура".

Към това трябва непременно да се добави участието му в Лисабон, където пожъна аплодисменти в концертно изпълнение на "Oтело" oт Верди в зала "Gulbenkian" - eдна от водещите концертни зали в света. Поводът е отбелязването на 50 години от създаването на оркестър "Gulbenkian" - една от най-прочутите филхармонични формации в света. И всичко това се случи само в последните 2-3 години!









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Космическа надпревара
Конфискуват коли на пияни и дрогирани
Парламентарни избори 2023 г.
План за възстановяване и устойчивост на България
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: