Известен рапър почина на 54 години 

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
13:11 / 13.02.2023
788
На 54 години почина Дейвид Джуд Джоликър, известен като Тругой дъ Дав и един от основателите на хип хоп триото "Де ла соул" от Лонг Айлънд, предаде Associated Press.

Неговият представител Тони Фъргюсън потвърди съобщенията, но не разкри подробности.

През последните години Джоликър е казвал, че се бори със сърдечна недостатъчност и живее с преносим дефибрилатор, прикрепен към тялото му. Групата "Де ла соул" участва в хип хоп трибюта на наградите "Грами" миналата седмица, но Тругой не беше на сцената със своите колеги.

Джоликър е роден в Бруклин, но е израснал в Лонг Айлънд, където се запознава с Винсънт Мейсън и Келвин Мърсър и тримата решават да създадат рап банда, като всеки от тях приема характерни имена. Тругой, казва Джоликър, е обратното на "йогурт". Напоследък обаче той се наричал Дейв.

Дебютният студиен албум на "Де ла соул" - "3 Feet High and Rising", е продуциран от Принс Пол и е издаден през 1989 г. В списание "Ролинг стоун" критикът Майкъл Азерад го нарича първия "психеделичен хип хоп запис". През 2010 г. "3 Feet High and Rising" е добавен в Националния регистър на записите от Библиотеката на Конгреса заради историческото си значение.

През годините "Де ла соул" издават осем албума и са номинирани за шест награди "Грами“. Печелят само една от тях за най-добро поп вокално сътрудничество за песента на "Горилаз“ "Feel Good Inc" през 2006 г.

Виж коментарите (0)
Още новини от Любопитни новини:
Антоанет Пепе и Иво Карамански се сгодиха
Павел Симеонов: Месец май е изключително разнообразен и интересен...
Зорница Аспарухова-Зузи представя най-нашумелите сериали в момент...
Гръцкият режисьор Йоргос Лантимос: Светът е по-странен от моите ф...
ТОП 5 новини в тазседмичната класация на Або
Ето кой грабна приза "Най-добър остров в Европа"


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).