Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Как да изберем добър геймърски лаптоп според бюджета?
Автор: Екип Varna24.bg 15:50 / 27.04.2023Коментари (0)973
©
С развиването на технологиите в последното десетилетие, може да работим от почти всяко кътче на света. Работната среда се превръща постепенно в хибридна, а понякога дори дистанционна. Затова гейминг индустрията еволюира до такава степен, че преносимите машини почти изместват геймърските настолни компютри, заради бързината и достъпността. Новите модели съдържат абсолютно всичко необходимо за най-нашумелите дигитални развлечения – игрите. Друго предимство е, че пренасянето е лесно и осигурява добри възможности за свързаност. Не е задължително да разполагаме с голям бюджет, защото можем да се насочим и към други по ниско бюджетни лаптопи.

Какъв геймърски лаптоп да изберем при ограничен бюджет?

Ако сме начинаещи любители на игрите, е препоръчително да се запознаем с определени марки и модели, за да се ориентираме в избора. Някои от тях са:

- Lenovo – известен като най-бюджетният геймърски лаптоп за последната година;

- Acer – производителят е разработил мощен вариант с качествени параметри за гейминг;

- Dell – този бранд предлага варианти среден клас, на достъпна цена, които осигуряват изключителна гъвкавост и оптималност при различни игри;

- HP – освен за бизнес конференциите, те осигуряват добра свързаност с интернет, особено при онлайн игри.

Доста онлайн магазини предлагат опцията да закупим устройството на изплащане. Можете да прочетете допълнителна информация тук.

На какво да заложим, ако търсим модел за игри от по-висок клас?

За напредналите почитатели на гейминг индустрията, е необходимо да споменем Alienware, защото самата марка е считана за най-добрата на пазара. При този модел геймърски лаптоп, видео картата, размерът на екрана, както и разположението на камерата, са съобразени с интензивната му употреба за всякакви цели. Dell и Razer също разполагат с изключителни характеристики, като голям твърд диск и бърз процесор. При тези видове устройства трябва да наблегнем и на безжичната свързаност към допълнителни аксесоари.

Кои са най-важните характеристики, на които да обърнем внимание?

За геймърските лаптопи е желателно да търсим високи параметри във всяко едно отношение. Основен компонент е процесорът, защото определя бързината и свързаността при използване на машината. Ако устройството има поне 8 ядра, това позволява качествена игрова база. RAM паметта също е определяща при зареждане и инсталиране на допълнителни програми за gaming. Марките Nvidia и AMD Radeon са предпочитани в избора на видео карта, защото са подходящи за машини от почти всеки клас. Задължително е да сме запознати с изискванията на дадената програма, за да прибегнем към инсталацията.

Важно Gaming оборудване

За да постигнем максимално удобство при геймърските машини, е задължително да се снабдим с основните аксесоари. Мишките за този вид устройства са с подсилени параметри и имат подходящ външен вид. Гейминг столовете също са добра инвестиция, поради удобството при интензивна и многочасова дейност. Друг важен компонент при преносимата станция е охладителят. Поради високото натоварване, се повишава загряването на лаптопите, а това може да доведе до повреда. За да предотвратим това е необходимо да си осигурим и външна охлаждаща система. При мултиплеърите, са задължителни микрофонът и слушалките, за добра комуникация между съотборниците.

Предимства на геймърските лаптопи

Тези устройства са изключително издръжливи и надеждни. Освен за игри, те се използват и за всякакъв вид дигитална работа, а развлеченията като гледане на филми и слушане на музика, могат да се превърнат в незабравимо изживяване. Ако разполагаме с достатъчно средства, можем да си позволим лаптоп с перфектни показатели, които да обещават по-дълга и надеждна употреба. При ограничен бюджет е препоръчителна геймърска станция – втора ръка, при която издръжливостта зависи от използването на машината.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Поскъпване на хранителните продукти
Борба за влияние в Близкия Изток
Влизането на България в Шенген
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: