Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Как да изберем крем за лице при чувствителна кожа?
Автор: Екип Varna24.bg 16:29 / 05.03.2019Коментари (0)2354
©
Бялата козметика за лице може да ни помогне да запазим младостта си и да избегнем доста проблеми, свързани не само с възрастта, но и с външните влияния върху кожата. Всеки сезон крие опасности – вредни са както силния вятър и студа, така и слънцето през лятото. Неблагоприятен за кожата е и замърсения въздух с по-голяма концентрация на фини прахови частици. Списъкът на вредителите е огромен. Задачата как да изберем крем за лице, който не само да ни предпазва, но да има и други благоприятни действия, става още по-сложна, ако имаме чувствителна кожа.

Най-горният слой на кожата отговаря за баланса на течности, стабилността и еластичността й. Всички тези функции са свързани с ензимната активност, а при хората с чувствителна кожа тя е по-слаба. Това води до по-голяма пропускливост на различни дразнители. При някои хора това означава нетолерантност към редица съставки на козметиката, завишен риск от замърсяване и поява на акне и обриви. Появява се усещане за сърбеж или стегнатост. Намалява се и хидратацията, което води до зачервявания и напуквания.

Решението се крие в избора на правилен крем, който да е разработен специално за този тип кожа. Добър избор са кремовете на Биодерма, които увеличават защитната бариера на кожата. Той отговаря и на друго важно условие – не съдържа парабени, изкуствени аромати  и повърхностно активни вещества. Крем от този тип е надежден избор за хора с чувствителна кожа, защото не е предразполагащ към възпаления. Друг плюс, който трябва да бъде водещ при избора ни, е кремът да не е комедонен (да не съдържа масла, които могат да запушат порите и да доведат до акне).

Задължително условие е продуктът да е хипоалергичен (да не предизвиква алергии). Търсете леки и ненаситени кремове, с помощта на които кожата ще е защитено, но и ще може да диша. Целта е кожата да е излекувана и здрава, за да може горният й слой да извършва своята нормална функция по баланса на течности. Хидратиращите кремове на пазара са много и са полезни, но за чувствителната кожа всички други изброени до момента фактори са в пъти по-важни.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Кабинетът "Денков - Габриел"
Лоша инфраструктура във Варна
Влизането на България в Шенген
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: