Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Как да изберем правилните придобивки за служители в хоум офис? 3 важни съвета
Автор: Екип Varna24.bg 13:13 / 23.05.2023Коментари (0)802
©
Изборът на правилните придобивки за служители, които работят от вкъщи, зависи от много фактори - бюджет, предпочитанията на служителите, вида на работата и други.

Защо е важно да изберем точните придобивки за служителите в хоум офис?

Подборът на правилните придобивки за служителите, които работят от вкъщи, е много важен, защото той може да повлияе на тяхната продуктивност, мотивация и удовлетвореност от работата. По този начин компанията ще съумее да запази талантите си да привлича нови служители.

3 съвета при избор на придобивки

Имайте предвид възрастта на служителите

Възрастта на служителите е важен фактор, когато избираме придобивки, тъй като предпочитанията на различните възрастови групи се различават.

По-възрастните служители може да имат нужда от по-големи екрани или по-големи букви на клавиатурата, за да може да работят по-удобно. Те могат да имат нужда от по-добро осветление и удобни столове и маси, за да се чувстват по-комфортно, докато работят в продължение на дълги часове.

По-младите служители може да имат нужда от по-мощни компютри или по-бърз интернет. Те могат също така да бъдат по-заинтересовани от придобивки, които им помагат да останат във форма и да поддържат здравословния си начин на живот - фитнес уреди или курсове за здравословен начин на живот.

Направете проучване за предпочитанията на екипа си

За да проучите предпочитанията на служителите си по отношение на придобивките за работа от вкъщи, може да използвате различни подходи. Ето няколко идеи:

Анкети - изпратите анкета на своите служители, която да включва въпроси относно техните нужди и предпочитания по отношение на придобивките. Въпросите могат да бъдат насочени към конкретни теми: хардуер, софтуер, мебели, курсове и обучения, здраве и фитнес и други.

Фокус групи - създайте фокус групи от служители, които работят от вкъщи и проведете дискусия с тях. Това може да стане и виртуално, като използвате уеб конферентна платформа, която поддържа групови дискусии.

Индивидуални разговори - проведете индивидуални разговори със служителите, за да се разберат техните нужди и предпочитания по отношение на придобивките. Това може да бъде полезно, особено ако някои служители имат специални нужди или изисквания.

Включете практични придобивки

Има много практични придобивки, които могат да бъдат полезни за служителите, работещи от вкъщи.

Хардуер - можете да предоставите на служителите ви съвременен и качествен компютър, монитор, клавиатура, мишка и други аксесоари, които да им помогнат да работят по-ефективно и комфортно.

Мебели - можете да предоставите на служителите ви качествени мебели за работа от вкъщи, удобен стол, регулируема работна маса и други.

Курсове и обучения - можете да предоставите на служителите си възможност за онлайн обучения, курсове и тренировки, които да им помогнат да развият своите умения и компетенции.

Здраве и фитнес - можете да предоставите на служителите ви достъп до онлайн фитнес програми, които да им помогнат да се поддържат във форма, както и достъп до консултации с лекари и диетолози, когато е необходимо. Карти за спорт, ваучери за спортни магазини, ваучери за храна, с които да си купуват качествена и здравословна храна, също са чудесни идеи за придобивки в тази сфера.

Социални придобивки - можете да организирате онлайн събития и активности. тиймбилдинги и срещи на различни теми, които да помогнат на служителите ви да запазят свързаността с останалите членове на екипа.

Тези придобивки могат да бъдат много полезни за служителите ви, като им помагат да работят по-ефективно, да се чувстват по-комфортно и да подобрят качеството на своята работа. Важно е да проучите нуждите и предпочитанията на служителите си, за да можете да изберете правилните придобивки за тях.

Кои са най-популярните придобивки в момента?

Най-популярните придобивки, които предоставят работодателите в момента, включват:

Гъвкаво работно време - тази придобивка позволява на служителите да работят по график, който им е удобен. Да изберат да работят по-малко часове на ден или да работят само в определени дни от седмицата.

Гъвкави дни за отпуск – тази придобивка дава възможност на служителите да използват отпуската си по-гъвкаво. Така биха могли да изберат да вземат почивка по няколко дни, вместо да вземат един дълъг отпуск.

Здравеопазване - тази придобивка включва различни видове здравна застраховка и здравно осигуряване, които могат да помогнат на служителите да се поддържат здрави и да се грижат за здравето си.

Обучения и развитие - тази придобивка дава възможност на служителите да се развиват професионално и да усъвършенстват своите умения и компетенции.

Големи отстъпки при закупуване на продукти и услуги - Например, компаниите могат да предоставят отстъпки на служителите им при закупуване на автомобили, техника, мобилни телефони, дрехи и други.

Карти за спорт и отдих - Тези карти позволяват на служителите да ползват безплатно или на намалени цени различни спортни и здравословни услуги - фитнес, плуване, масажи, СПА и други.

Карти и ваучери за подарък, виртуални карти и ваучери за храна също са изключително популярни сред служителите и работодателите. Те дават най-голяма свобода на служителите по отношение на това как, къде, кога и за какво да ги използват.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Акция на ДАНС и КПКОНПИ, обискираха дома и офиса на шефа на Митниците
Бюджет 2024
Задържаха журналиста Димитър Стоянов
Парламентарни избори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: