
ЗАРЕЖДАНЕ...
Как да почистите керамичния котлон от неприятни драскотини? | ||||||
| ||||||
Ако искате да предотвратите разрушаването на повърхността на котлона ви (особено ако сте запален готвач), прочетете тези съвети на Better Homes & Gardens: Проверете материала За начало, проверете материала и качеството на вашия керамичен котлон, тъй като тези фактори ще допринесат за неговия дълготраен живот. Например, по-висококачественото стъкло, като керамичното стъкло, е по-устойчиво на надраскване и издръжливо от по-достъпните варианти. Някои керамични котлони дори се предлагат със специални покрития, което ги прави по-устойчиви на петна и драскотини, докато други марки могат да използват по-дебело стъкло за допълнителна устойчивост. Тази информация е важна, ако ще купувате първия си керамичен котлон или искате да замените съществуващ модел. Как да почистите керамичния си плот за готвене, за да предотвратите драскотини Стъпка 1: Нанесете почистващ препарат Използвайте неабразивен почистващ препарат, специално предназначен за керамични котлони. Стъпка 2: Отстранете остатъците от почистване За внимателно отстраняване на остатъците използвайте микрофибърна кърпа, кърпа за съдове или мека гъба. Стъпка 3: Остържете изгорелите остатъци За упорити, изгорели петна, внимателно използвайте стъргалка с бръснарско ножче, държана под ъгъл от 45 градуса, като прилагате лек натиск, за да избегнете драскотини. Допълнителни съвети за почистване, които да имате предвид - Винаги се консултирайте с производителя на уреда за конкретни препоръки за поддръжка на котлона. - Избягвайте абразивни почистващи препарати, стоманена вълна или груби гъби, тъй като те могат да повредят повърхността. - Никога не почиствайте котлона, докато е още горещ. Изчакайте, докато се охлади напълно, за да предотвратите изгаряния или повреда на почистващите инструменти. Още начини за предотвратяване на драскотини по керамичния плот Има няколко грешки, които трябва да се избягват, ако искате котлоните ви да изглеждат и да работят по най-добрия начин в продължение на години: - Проверявайте редовно съдовете си за готвене за отчупвания, грапави повърхности, деформации или грапави дъна, тъй като те могат да причинят драскотини по повърхността. - Почиствайте дъното на съдовете си за готвене често, за да избегнете пренасянето на замърсявания или остатъци от храна, които биха могли да повредят повърхността на котлона. - Не използвайте техники за готвене, които включват удряне или почукване по котлона, като например обръщане на яйце в тиган с бързо движение. - Винаги повдигайте съдовете си за готвене, вместо да ги плъзгате по плота. - Уверете се, че размерът на вашите съдове за готвене съответства на горелката, която използвате, за да предпазите котлона за готвене чист. |
За контакти:
тел.: 0888 53 26 24
novini@varna24.bg