Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Как да се справим с тъгата и меланхолията по време на коледните празници
Автор: Неда Узунколева 19:13 / 25.12.2023Коментари (0)981
©
Чувството на тъга  по време на коледните празници не е необичайно, тъй като това време на годината може да предизвика различни емоции и да напомни за минали преживявания. Ето някои предложения за справяне с тъгата по Коледа:

Признайте и приемете чувствата си: Не чувствайте вина и си дайте разрешение да изпитвате всякакви емоции. Позволете си да скърбите и си дайте време да обработите загуби или трудни ситуации.

Обърнете се към близки: Споделете чувствата си с близки приятели или членове на семейството, които могат да ви предложат подкрепа и съпричастност. Говоренето за емоциите ви може да помогне за облекчаване на тъгата и да ви даде усещане за връзка.

Планирайте дейности, които ви носят радост: Участвайте в дейности, които ви харесват или намирате за утеха. Това може да включва гледане на филми, четене на книги, слушане на музика или участие в творчески хобита. Правенето на неща, които ви правят щастливи, може да ви помогне да промените фокуса си и да подобрите настроението си.

Помагайте на другите: Доброволчеството или извършването на добри дела може да ви даде усещане за цел и удовлетворение. Обърнете се към местни благотворителни организации или организации, за да видите как можете да допринесете за техните каузи по време на празничния сезон. Помагането на другите често може да донесе радост и перспектива в собствения ви живот.

Създайте нови традиции или променете съществуващите: Ако определени традиции или дейности предизвикват тъга, помислете за създаване на нови ритуали или модифициране на съществуващи, за да отговарят по-добре на текущото ви емоционално състояние. Експериментирайте с нови начини за празнуване и намерете дейности, които са в съответствие с това как се чувствате.

Погрижете се за себе си: Дайте приоритет на грижата за себе си през това време. Участвайте в дейности, които насърчават релаксацията, като практикуване на медитация или йога, разходки сред природата или дълга, топла вана. Освен това се уверете, че спите достатъчно, храните се здравословно и поддържате балансирана рутина.

Потърсете професионална помощ, ако е необходимо: Ако тъгата ви стане непреодолима или започне да засяга ежедневието ви, обмислете да се свържете с специалист по психично здраве. Те могат да предложат насоки, подкрепа и стратегии, за да ви помогнат да се ориентирате в този труден момент.

Не забравяйте, че всеки преживява празниците по различен начин и е важно да си позволите да чувствате и обработвате емоциите си по свой собствен начин без да изпитвате вина.



Още по темата: общо новини по темата: 309
20.03.2024 »
06.02.2024 »
23.01.2024 »
14.01.2024 »
13.01.2024 »
08.01.2024 »
предишна страница [ 1/52 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Катастрофи в България
Тежко ПТП с жертви на бул. "Руски" в Пловдив
Бюджет 2024
Стрелба по Роберт Фицо
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: