Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Как да си купите обувки за спортни активности
Автор: Екип на Varna24.bg 08:00 / 28.10.2022Коментари (0)598
©
Добре е да живеем здравословно и да спортуваме активно, независимо от сезона и времето навън. Когато обаче се подлагаме на физически активности, най-натоварени са краката ни. Поради това се нуждаем от удобни обувки, които да ги подкрепят и да не причиняват болка. И най-важното - да ни предпазват от травми. Позицията на крака по време на спорт афектира върху всеки един мускул или сухожилие в тялото ни. Поради това е наистина важно да имаме обувки, които ни помагат да извършваме правилно упражненията и без да се контузим.

Тъй като всеки тип спорт изисква различни движения, когато избирате своите обувки, нужно е да обърнете внимание на фактори като дизайн и конструкция. Подметката следва да е удобна и да подкрепя достатъчно добре петата, за да могат глезените да бъдат в стабилно състояние. Също така, обувките трябва да пасват перфектно на краката - да не бъдат нито твърде малки, нито твърде големи. Не бива да се допуска наличието на неравности или триене и мехури по кожата.

Преди всичко, когато избирате спортни обувки, разгледайте внимателно формата на крака си, а след това и формата на обувката. Трябва да бъдат идентични. Например, ако имате по-широк крак, никога не избирайте обувки, които са с издължена форма - те неминуемо ще доведат до притискане.

Носете дамски маратонки с увереност - обикновено те са гъвкави и направени от материали, които лесно пасват на формата на крака. Старайте се да ги пробвате във втората част на деня, когато стъпалото вече е леко подуто и носете чорапите, които ще използвате и по време на тренировките. Така ще бъдете сигурни, че ще имате максимален комфорт на движение.

Избирайте обувки според вида спорт, който възнамерявате да практикувате. Бягането например включва линейни движения напред със силно въздействие върху крака. Поради това е добре да имате обувки, разполагащи със солидна опора и въздушна възглавница, смекчаваща удара. От друга страна, кръговите тренировки и танците включват множество промени в посоката - напред, назад, настрани и по диагонал. Тук ще ви трябват обувки с наистина добра опора на глезена. Ако вашето нещо са планинските разходки и преходи, предполагащи най-вече движение напред, тогава водещ е комфортът. Ако е зима, помислете и за топлинния комфорт. Можете да заложите на чифт удобни и топли боти, каквито има в различните молове и онлайн магазини.

Внимателно разгледайте дизайна на обувките. Има четири важни аспекта, които следва да имате предвид. Първо, подметката трябва да е гъвкава и здрава. Ако ви предстоят упражнения във фитнеса, подметката трябва да е мека и гъвкава, а за упражнения на асфалт - със средна твърдост. За туризъм ви трябва твърда и грайферна подметка. След това разгледайте и областта на петата. Обикновено, пробвайки обувката, петата следва да бъде малко по-високо от нивото на пръстите. Третият аспект е предната част на обувките, където се намират пръстите. Тук обувката задължително трябва да осигурява достатъчно място за тях. И не на последно място, обърнете внимание на опората за глезена. Обувката трябва да прилепва към него и да осигурява опора за всякакъв тип движение.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
49-ото Народно събрание
Парламентарни избори 2024
Здравко Жилов загуби брат си, снаха си и двете им деца при пожар
Лято 2024
Кабинетът "Денков - Габриел"
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: