Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Как да стигнем до бензиностанцията, когато сме на "резерва"?
Автор: Екип Varna24.bg 17:30 / 03.07.2023Коментари (0)504
©
От липсата на бензиностанции по маршрута при пътуване никой не е застрахован. Когато стрелката се приближи до "червената зона", си струва да помолите за помощ. Кой и как може да ви я осигури, разказваме сега.

Плавно шофиране

Първо, трябва да се откажете от резки маневри, бързо ускоряване и забавяне, да изключите климатика, мултимедията и зарядните устройства. И тогава се обърнете към интелигентните системи на бордовия компютър: каква комбинация от средна скорост и предавка ще ви помогне да издържите възможно най-дълго с последните капки бензин?

Важно е да се разбере, че дори крайната лява позиция на стрелката на индикатора за нивото на горивото не винаги означава, че изобщо няма бензин (обикновено е достатъчно за няколко десетки километра). За да стигнете до бензиностанцията се доверете на електрониката.

Навигация

Струва си да включите опцията за показване на бензиностанции по маршрута и да настроите силни звукови подкани. Понякога бензиностанциите не са разположени директно на магистралите, а буквално на няколкостотин метра от тях или входовете на бензиностанциите са невидими зад дърветата или близките движещи се камиони. И като цяло навигаторът, работещ във фонов режим, ще ви позволи да разберете предварително кога си струва да играете на сигурно и да заредите дори с наполовина пълен резервоар и кога можете да играете за време и да изберете любимата си мрежа от бензиностанции, пише automedia.investor.bg.

Други участници в движението

Ако бензинът ви все пак свърши и колата не може да продължи да се движи, други шофьори могат да се притекат на помощ. Според проучване 63% от анкетираните се опитват да окажат помощ всеки път, когато забележат някой в ​​нужда. За да помолите безопасно за помощ, трябва внимателно да паркирате, да поставите знак за аварийно спиране, да облечете светлоотразителна жилетка и след това да направите знак отстрани на пътя, за да спрете приближаващата кола.

Социалните мрежи

Телефонният номер на най-близката пътна помощ може да бъде намерен както в Google, така и в местните общности в социалните мрежи. Например, въведете името на най-близкото населено място в полето за търсене и въведете думата "пътна помощ“. Обикновено членовете на дадена общност са готови да споделят проверени контакти на достъпни цени.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Катастрофи в България
България в еврозоната
Матури 2024 г.
Шеф Токев хванат да шофира пиян
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: