Как го правят в Латвия: Джип за хора с големи банкови сметки

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
11:10 / 20.11.2016
1829
Латвийската компания Dartz представи проект за нов шантав кросоувър за хора с големи банкови сметки - Black Alligator, който се прави на базата на наточения Mercedes-AMG GLS 63. 

Джипката ще има уникален волан на стойност 30 000 долара, в който ще бъдат вградени скъпоценин камъни и злато. За създаването на кормилото на Black Alligator, обвито в кожа от мисипски алигатор и морска котка, е отнело на майсторите цял месец. На волана има бутони от 14-каратово злато, а също и две пластини от 18 карата. В средата на кормилото е разположено логото но компанията, направено от бяло злато с вградени 292 брилянта с обща маса 1,7 карата и два рубина. 

От Dartz допълват, че златни са не само копчетата на волана, но и всички други в салона на джипа. за оформлението на интериора пък са били необходими кожите на 18 алигатора. Ключовете ще се съхраняват в специална сфера, подобна на черната кутия на космическия кораб "Союз". Оранжевото кълбо ще може да се използва и като декор за дома, и като поднос за черен хайвер. 

Кичозният всъдеход ще разполага с огромен бензинов двигател с двойно турбо, който по желание на клиента може да бъде форсиран от 585 конски сил и 760 Nm въртящ момент до 760 коня и 1200 Nm. Компанията съвсем не смята да започва масово производство, като серията Aligator ще бъде в едва 50 броя. Първите машини ще заминат за Холандия, ОАЕ и Чехия, по една бронирана ще бъде изпратена в Индия и Италия. От Китай вече има заявки за поне половината от предвидените за производство автомобили. 


Източник: в. 24 часа

Виж коментарите (0)
Още новини от Любопитни новини:
Младеж изненада Карбовски на улицата
Уникална история: Да си купиш телевизор с монети, събирани от пла...
Ивет Лалова показа сина си
Нети публикува две непоказвани снимки и подпали социалната мрежа
Ново лице в "Тази събота и неделя" по bTV! Ще го гледаме на екран...
Как да се справим с мухъла, появил се след конденза на прозорците...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).