Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Как можете бързо да охладите бира? Трикът за достигане на идеалната температура само за няколко минути
Автор: Екип Varna24.bg 15:39 / 07.05.2024Коментари (0)4344
©
Изпекохте малки, сочни и апетитни наденички и меса. Всичко това върви със студена бира, биха казали мнозина. Но какво правите, ако нямате достатъчно време да охладите тази чудесна за лятото напитка? Ето един трик, който ви помага да получите най-добрата бира за няколко минути.

Как можете да направите перфектно барбекю без студена бира? И през топлия период от годината тази напитка се консумира много често. Ето един трик, за да я охладите много бързо. Можете да охлаждате няколко бири едновременно.

Как можете бързо да охладите бира? Трикът за достигане на идеалната температура само за няколко минути

Поставете възможно най-студената чешмяна вода, с която разполагате, в кофа или вана, добавете кубчета лед и поръсете готварска сол. Сместа трябва да се състои от три части с приблизително еднакво тегло.

Разбъркайте енергично сместа, добавете бутилките, разбъркайте отново, изчакайте няколко минути и разбъркайте отново и отново. Сместа охлажда бирата, така че след около десет минути тя е наистина студена и нищо не пречи да се насладите на бирата, пише ziarulromanesc.de.

Каква е причината

Солта понижава точката на топене на кубчетата лед. При нормална водно-ледена смес температурата не може да падне под нула градуса. Но в студената смес става драстично по-студено. Разтварянето на кристалната структура на солта изисква много енергия, която идва от топлинната енергия на водата и леда. Разтварянето поражда студ. Това води до понижаване на точката на замръзване на водата.

За много кратко време можете да измерите температура на водата от минус десет градуса, която вече изцяло обгръща стъклото на бутилката - за разлика от фризера. Колкото повече частици са разтворени в ледена вода, толкова по-ниска е нейната точка на замръзване. Ледените кубчета започват да се топят и водата става по-студена.

Солта продължава да се разтваря и температурата на соления разтвор продължава да намалява. Все повече и повече топлинна енергия е необходима за реакцията – и това отнема топлината от бирените бутилки доста бързо. И барбекюто и футболният мач са спасени.

Но се уверете, че в ледената солена вода не са останали бутилки. Точката на замръзване на бирата е малко под нула градуса поради относително ниското съдържание на алкохол. Бирата в бутилката остава течна. Но тогава трябва да внимавате, когато я отваряте, съдържанието може внезапно да замръзне и стъклото да се счупи.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Тежък инцидент във Варна! Шофьор помете и уби на място пешеходец
Парламентарни избори 2024
Световна черна хроника
Абитуриентски балове 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: