Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Какви са различните пазари за залагания
Автор: Екип на Varna24.bg 14:00 / 20.06.2022Коментари (0)1209
©
През годините броят на пазарите, предлагани на сайтовете за онлайн спортни залози, се увеличава непрестанно, като букмейкърите се надпреварват да добавят все повече и разнообразни опции за залагания. Голямото разнообразие може да обърка, а дори и да уплаши начинаещите играчи, които тепърва навлизат в света на спортните залози. Важно за всеки залагащ е да познава различните пазари, като това е и целта на тази статия, която ще Ви помогне да изберете подходящи за Вас, на които да залагате.

Но какво всъщност е пазар за залагания? Всяко спортно събитие е разделено на различни пазари за залози, като всеки от тях се фокусира върху конкретен елемент от събитието. Това може да бъде например победител или брой точки, а в зависимост от това кой е букмейкърът и колко е важно спортното събитие, броят на предлаганите пазари за залози може да прехвърли и 100. За всеки от наличните резултати се предлага коефициент, който играчът може да избере да приеме, поставяйки залог.

Пазарите за залагания са в основата на всеки букмейкър и е изключително важно за всеки играч да ги разбира и да има достъп до предлаганото разнообразие от опции. Причината за това е проста – разнообразните пазари позволяват на играча да се насочи към аспекти от даден спорт, в които се чувства най- уверен в прогнозите си. Например един фен на футбола може да не е много сигурен кой ще спечели срещата, но да има добра представа за това колко гола ще бъдат отбелязани по време на срещата.

Различните играчи имат свои предпочитания по отношение на пазарите за залагания. Нека разгледаме някои от най- популярните и играни пазари, които можете да срещнете.

- Победител в мача. Това е най- разпространеният пазар за залози в много различни спортове, познат още като 1Х2, като тук залагате на това кой ще спечели мача. Цифрата 1 представлява домакините, 2 е за гостите, а Х означава равенство.

- Азиатски хендикап. Пазарите за залози с азиатски хедикап приличат на тези с европейски хендикап, но с една съществена разлика – тук няма равенства. Азиатският хендикап също дава предимство на един от двата отбора, но това не се случва с цели числа, а включва и десетични знаци. Така залогът Ви на фаворит, който започва с 2 гола дефицит би бил отбор А -2.5. Цели числа съществуват и на пазара на азиатски хендикап, но залгайаки по този начин, залогът Ви ще бъде възстановен при евентуално равенство и няма да се счита за загуба.

- Европейски хендикап. Европейският хендикап е опция, която букмейкърите предлагат най- вече при срещи с ясно изразен фаворит. Букмейкърът Ви дава да изберете между един от трите изхода на срещата, като предполага, че мачът започва при неравен резултат и голово предимство. Този залог е идеален ако търсите да заложите на фаворита, но коефициентът е прекалено нисък, за да оправдае риска или пък търсите да придадете повече сигурност на залога си за аутсайдера. Например ако искате да заложите за победа на отбор А, но коефициентът е прекалено нисък, от опциите за хендикап може да изберете голова преднина за аутсайдера, при която да стартира мача. Така ако заложите на отбор А -2, той трябва да спечели с срещата с повече от два гола разлика, защото в противен случай губите залога си. Всяка възможна опция идва с различен коефициент, но и рискът се променя.

- Над/Под. Пазарът Над/Под Ви дава възможност да прогнозирате дали общият брой голове в играта ще бъде над или под определено число. Ако изберете Над 2.5 например, срещата трябва да приключи с повече 3 отбелязани гола, за да спечелите залога си, като няма значение кой ще е победителят в мача.

- Голмайстор по всяко време. Ако искате да се възползвате от добрата форма на даден играч или тенденцията му да отбелязва голове срещу конкретен отбор, този пазар може да Ви е интересен. Тук избирате играч, на който да заложите, че ще вкара гол по време на мача, като естествено коефициентите за големите имена и фаворити са ниски.

- Двата отбора да отбележат. Двата отбора да облежат е пазар, при който възможнтие отговори са два -  'Да' и 'Не'. С 'Да' залагате на това и двата отбора да се разпишат по време на мача, докато с 'Не' разчитате на нулево равенство или само единия отбор да отбележи гол.

- Победител в мача и двата отбора да отбележат. Това е комбинация от двата гореспоменати пазара. Можете да изберете всеки от възможните три развоя на срещата (1Х2), но с добавена клауза дали и двата отбора ще се разпишат. Този залог е малко по- труден от стандартния залог за победител, но за сметка на това коефициентите са значително по- високи.

- Равенство няма залог. Този пазар е предпочитан от играчите, които търсят да намалят риска от загуба. Тук залагате на победител в срещата, като опцията за равенство е премахната. Съвсем естествено, заради занижения риск, коефициентите на този пазар са значително по- ниски от тези за 'Победител в мача'. Ако букмейкърът Ви случайно не предлага опцията за желаната от Вас среща, можете да направите залога си от опциите за азиатски хендикап.

- Брой корнери. Ако Ви привлича идеята да залагате за корнери, букмейкърите предлагат голямо разнообразие от възможности. Освен да познаете точния брой корнери в срещата, можете да опитате да познаете и времето, в което ще бъде свирен първия корнер, кой отбор ще получи повече корнери, броят им през първото или второто полувреме или, подобно на головете, корнери над/под. Пазарите за залози за корнери могат да включват и азиатски хендикапи.        

Това са само част от съществуващите пазари, а има още стотици опции, които букмейкърите предлагат. За начинаещите, цялото това изобилие може да бъде дори объркващо и стресиращо. Препоръчително е ако не чувствате сигурни във вашите знания, да се възползвате от сайтове с онлайн спортни съвети. Там може да научите както основните принципи и терминология на спортните залози, така и полезни стратегии. Например изключително полезното ръководство за азиатски хендикап, двоен шанс, корнери, залагане на живо и други.

В богатото меню, предлагано на сайтовете за онлайн спортни залози ще намерите опции, които прилягат на стила Ви на игра. Много от предлаганите пазари не са свързани с крайния изход на срещата и разкриват възможности за печалба от специфични интереси и познания, с които разполагате. Също така поставянето на единични залози и такива преди началото на мача не са единственият начин за залагане.

Изключително привлекателен начин за правене  на залози е комбинирането на няколко различни залога в един фиш. Този тип залагане е познат с много имена, като в България е най- известен като права колонка, а в сайтовете за онлайн спортни залози можем да го срещнем като акумулатор, комбо или мулти. Правата колонка е комбинация от различни спортни събития, при която печалби се изплащат само и единствено ако всички селекции са печеливши. Можете да комбинирате две или повече селекции от различни срещи, дори от различни спортове, като коефициентите на селекциите се умножават помежду си. Крайният резултат е един  много рискован залог с висок коефициент. Този тип залози трудно биха Ви донесли печалба в дългосрочен план, но могат да бъдат един много забавен начин за игра с малки суми.

Някои от пазарите са налични само и единствено преди началото на срещата, но правенето на залози по време на игра е източник на нови емоции и  преживявания. Следейки развитието на събитията в реално време, можете да реагирате и да правите залози за събития, които мислите, че ще се случат. Коефициентите се изменят според случващото се на терена и този тип залагане може да бъде изключително доходоносен за опитния играч. Опциите тук са много, като освен за победител, можете да залагате и на следващ корнер, следващ гол, следващ картон, както и много други.

Използването на пазарите за залагания е лесно.

- Намерете срещата, на която искате да заложите и прегледайте предлаганите за него пазари.

- Изберете този пазар, за който сте уверени, че можете да прогнозирате с точност.

- Разгледайте коефициентите, предлагани за този пазар.

- Изберете опцията, която смятате за вероятно, и за която коефициентите са удовлетворителни.

- Маркираната опция ще се отрази във фиша Ви.

- Въведете залога си и заложете.

Благодарение на интернет, поставянето на спортни залози е по- лесно от всякога, а възможностите са безкрайни. Има стотици пазари за залагания, които са на разположение, а функцията 'Направи залог', която позволява на играча да създаде собствен залог, е достъпна на все повече сайтове. Би било нереалистично да очаквате да запомните и следите всички възможни пазари, но може да се фокусирате върху тези, които са Ви най- интересни, и които можете да прогнозирате с най- голяма точност.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Почина сливенският митрополит Иоаникий
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Издирват Пепи Еврото
Поскъпване на хранителните продукти
Бум на коклюш в България
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: