Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Какво е значението на коефициентите при спортните залози
Автор: Екип Varna24.bg 17:30 / 26.05.2021Коментари (0)1660
©
Това е един от най-важните въпроси, с които започва всеки един почитател на спортни прогнози, когато разгледа всички предложения в една платформа. Освен като възможност за изчисляване на евентуалните ни успехи, това е и много добра оценка за шансовете на всеки един отбор.

И сме сигурни, че мнозина особено новите клиенти, когато получат своя Bet365 бонус код едва ли мислят точно за коефициентите, в повечето случаи са готови да направят своите прогнози  и да се впуснат в големите предизвикателства, все пак говорим за средства, които се предоставят веднага за забавление, защото точно това са и бонусите – комплимент от самия оператор, за да можем да направим първите си прогнози без никакви рискове.

Все пак, редно е да знаем какво точно е тяхното значение и как точно да боравим с тях, а може би е интересно и кой точно ги създава? Нека започнем от самото начало. Всяко едно спортно събитие включва някои основни качества и предложения, които идват по тази линия. На първо място, нека започнем с факта, че спортните прогнози се приготвят от много профилирани анализатори, които освен познания в играта, имат и много добри познания в добрата стара статистика. Бихте се замислили на какъв принцип се случва популярното изчисляване на коефициентите и трябва да признаем, че във всеки университет именно тези науки, които се занимаваха с определяне на шанса, не бяха особено вълнуващи и точно в такава развлекателна индустрия е сигурно, че мнозина изобщо няма да им обърнат внимание. А трябва.

Как можем да изчислим евентуалните си печалби, когато решим да направим една прогноза. Математиката не е особено сложна, защото в България се използват коефициенти с десетична запетая. Всички те правят идеята много по-лесна, но ще използваме малко примери. Да кажем, че сме избрали да заложим 2 лв. на любимото футболно дерби и нашият тим има коефициент от 3.00. Логично е, че умножаваме залогът по коефициента и получаваме сумата от 6 лв.

От тях обаче трябва да извадим първоначалния залог от 2 лв. и получаваме, че нашата чиста печалба е 4 лв. Следващата стъпка е да заявите, че тогава предпочитате да заложите на отбор с много по-висок коефициент, например такъв, който има 7.00 или 9.5. Точно тук се случва една от особените грешки. Ако например видим, че в следващата среща от Висшата лига се изправят Манчестър Юнайтед срещу Фулъм, то най-вероятно високите коефициенти ще бъдат именно за Фулъм. Със сигурност не сте особени почитатели на идеята, но да продължим историята по тази линия, става доста трудно да предскажем успеха на този отбор, особено срещу тим, където само нападателите са на стойността на целия отбор.

Точно така, високите коефициенти посочват кои отбори имат най-малък шанс, логично е, защото никой не дава високи коефициенти за лидерите. Това пък прави цялата игра още по-интересна, особено след като в спорта ще открием, че често се случват и много сериозни обрати. Точно това прави спортните залози толкова вълнуващи. Ще си спомним времето, в което Жозе Моуриньо успя да детронира Барселона и след това направи своя требъл. Ако си спомняте, редица букмейкъри бяха сигурни, че Пеп Гуардьола ще прегази Интер, а се случи точно обратното.

Впрочем можем да върнем лентата назад и да си спомним на колко точно обрати в спорта сме ставали свидетели – такива винаги има и точно върху тях стои една цяла индустрия за милиарди долари.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2021 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Катастрофи в България
Скандали в Народния театър
Бюджет 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: