Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Какво очаква българските отбори в Европа през този сезон?
Автор: Екип Varna24.bg 10:43 / 28.06.2023Коментари (0)1018
©
Българските отбори научиха своите съперници на старта на европейските клубни турнири. Както е известно, Лудогорец за 12-та поредна година ще представя страната ни в Шампионската лига. Три наши отбора пък ще стартират от предварителните кръгове в УЕФА Лига на конференциите - https://7sport.net/klasirane/liga-na-konferencziite/. Това са ЦСКА София, ЦСКА 1948 и Левски, които обаче няма да стартират по едно и също време в надпреварата.

Всъщност, най-рано започват разградчани, защото те се включват още от първия кръг на пресявките в ШЛ. “Орлите" ще срещнат косовския първенец Балкани, като са гости в първия мач на 11/12 юли и приемат ответния двубой на свой терен седмица по-късно. Първият противник на Лудогорец изглежда повече от преодолим, но след това задачата става по-трудна. В Разград вече са наясно с потенциалните съперници за втория етап на квалификациите, а те не са толкова леки. Ако елиминира Балкани - нещо, в което малцина се съмняват, шампионите ще трябва да се справят с Олимпия Любляна от Словения или с латвийския Валмира. Но ако има претенции да играе в групите на Шампионска лига за трети път в историята си, хегемонът на българската сцена от последното десетилетие трябва да отстрани опоненти от това ниво.

Всеки наш отбор в Лигата на конференциите получи преодолим съперник

Останалите ни евроучастници също имаха късмет при жребия. Е, това е спорно твърдение, що се отнася до дебютанта в надпреварите на УЕФА - ЦСКА 1948. Бронзовият медалист от последния сезон в България изтегли румънския ФКСБ. Става дума за клуба, който наследява славния Стяуа Букурещ, в което може да се открие известна ирония на съдбата. Но пък за ЦСКА 1948 имаше и по-тежък вариант в лицето на турския Бешикташ, който със сигурност би изглеждал като непреодолимо препятствие на този етап. Противникът от румънската столица е фаворит в двубоя от втория квалификационен кръг на Лигата на конференциите, но все пак шансовете на българския тим не са толкова минимални.

Левски обаче определено се размина с възможно най-лошия сценарий. “Сините", както и ЦСКА 1948, стартират от втория квалификационен кръг на третата по сила надпревара в Европа. При положение, че на “Герена" имаше вариант отново да пристигне ПАОК или пък турският гранд Фенербахче, жребият всъщност се оказва благосклонен. Левски ще играе срещу победителя от двойката Хегелман (Литва) - Шкупи (Северна Македония). Първият мач е на стадион “Георги Аспарухов" на 27 юли, като в него столичаните ще се опитат да вземат достатъчно солиден аванс преди ответната среща.

Иначе ЦСКА София стартира от третия предварителен кръг в Лигата на конференциите, тъй като има малко по-висок коефициент. Вицешампионите също изтеглиха румънския противник - Сепси. Този отбор завърши на шесто място в първенството на северната ни съседка, но пък триумфира с купата на страната за втора поредна година. И в интерес на истината отборът от Трансилвания беше най-неприятният вариант от урната със съперници за “червените". Но все пак ЦСКА София би трябвало да е по-класният от двата отбора и да продължи напред, където вече ще бъде само на крачка от ново участие в груповата фаза.

Имаме ли основание да очакваме, че българските отбори ще преодолеят поне първите си съперници? Напълно е възможно, като задачата пред ЦСКА 1948 все пак е най-сложната от всички. Отпадане още на стартовото препятствие ще се оцени като провал при всички останали.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Бум на коклюш в България
Ремонти във Варна
Тежко ПТП с жертви на бул. "Руски" в Пловдив
България в еврозоната
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: