Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
"Камчия" посреща за втори път Международния театрален фестивал "Szenarium“
Автор: Екип Varna24.bg 11:21 / 15.08.2018Коментари (0)1817
©
Санаторно-оздравителният комплекс "Камчия“ посреща за втори път Международния театрален фестивал "Szenarium“, който ще продължи до 20 август. През тази година в него се включиха водещи творчески трупи от канадския град Аврора и от руските Санкт Петербург, Краснодар и Екатеринбург. Спектаклите, които ще се играят на сцените на "Камчия“, се отличават с жанрово разнообразие – има класически, музикални, пластически, трагикомедии и дори пасторален фарс.  Фестивалът е тържество на театъра, вдъхновението и приятелството, споделят организаторите му. "Szenarium“ е също и актьорска лаборатория, в която членовете на журито преподават тънкостите на своята професия на младите участници в събитието и на ръководителите на театралните студии.

Театралните трупи "Руски музикален театър“, Театър на новия зрител "Синтез“, Творческа работилница "Вендель“, Театър на любителите на театъра "Шардам“ и Младежкият народен театър "Игра“ ще се състезават за златните медали в конкурсната програма. Миналогодишният носител на Гран при - Театър на новия зрител "Синтез“ получи като награда гастроли в Германия.

 "Фестивалът "Szenarium“ е важен, защото за него пристигат колективи от различни страни по света – Канада, Русия, Германия, Италия, Прибалтийските републики и от Балеарските острови. Ще попитане защо? Защото театърът е такова средство, което сближава народи, което помага и работи като катализатор в обединението на различни нации“, каза в обръщението си президентът на Фестивала "Szenarium“ Арвид Книппенберг.

Журито на фестивала е съставено от театрални корифеи, сруд които – Максим Разуваев – заслужил артист на Русия, актьор в московския театър "Съвременик, художествен ръководител и режисьор на "Театър ЖИВ“, Наталия Коренная – кино и театрална актриса, която работи в театър "Маяковский“ в Москва, Олег Голуб – актьор в театралната студия, режисьор на опери и мюзикъли, а също и телевизионен водещ на популярни предавания в Канал 1 на Русия. Сред членовете на журито са още Константин Килин – актьор, хореограф и пърформър в Италия и Лилия Макеева – актриса в театъра и киното с участие в над 45 филма, писател и радиоводещ.

С особен интерес се очаква изпълнението на фрагмент от модерния балет «La traiettoria del sonno» под ръководството на Константин Килин, което ще бъде играно на закриването на фестивала.

Всеки ден от днес до 20 август от 11:00 и от 19:00 ч. в киноконцертната зала на детския лагер "Черноморски“ театралните колективи ще играят спектакли на руски език.

Входът е свободен!








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Матури 2024 г.
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: