Камерунски студент изгонен от Дания заради прекомерно трудолюбие

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (4)
09:07 / 09.01.2016
952
Властите в Дания изгонили студента Маркус Юби от Орхуския университет, пристигнал от Камерун, а в свободното си време работел като чистач. Основание за депортирането станало прекомерното трудолюбие на 30-годишния африканец - според чиновниците младият мъж работил над установените законови норми.

Както съобщава британското издание Guardian, според действащото законодателство в Дания студентите могат да бъдат наемани изключително на работа с частична заетост, при това общото количество отработени часове в седмицата не могат да надвишават 15.

Местните чиновници обаче установили, че Мариус редовно надработвал час и половина, с което нарушавал закона. И макар африканецът да настоявал, че изработените часове за годината не надвишават нормата, властите решили да го изгонят от страната.

Повече от 18 хиляди преподаватели и студенти от университета в Орхус подписали петиция за връщането на камерунеца, за да си завърши образованието. 

В изпратения документ до градските власти Маркус Юби е наречен "най-добрият, който имаме" - заради депортирането студентът бил принуден за един ден да се яви на три изпита и на всички получил отлични оценки. Реакцията на петицията все още не е известна.


Виж коментарите (4)
Още новини от Любопитни новини:
Дебора, която беше нарязана с макетно ножче, не крие раните си, п...
Певицата Дебора за скандалния си арест: Даже не мога да повярвам,...
Сигнал до СЕМ: Явна дискриминация и откровено сексистко отношение...
Ясновидец каза точната дата, на която може да започне Третата све...
На 68 години почина легендарен български спортист
Внезапно си отиде Пламен Асенов


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).