Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Канелата помага за отслабване, но трябва да спазвате тази дозировка
Автор: Екип Varna24.bg 14:17 / 08.02.2024Коментари (0)1082
©
Ежедневната употреба на канела може да помогне за стабилизиране на нивата на кръвната захар, да ускори метаболизма, да удължи чувството за ситост и по този начин да повлияе на загубата на тегло .

Има благоприятен ефект върху храносмилателната система – регулира храносмилането и намалява подуването, които са често срещани проблеми при опитите за отслабване.

Предварителни изследвания, които доказват всички ползи от канелата, бяха представени в началото на 2017 г. на конференцията на Американската кардиологична асоциация.

В продължение на 12 седмици учените давали на плъховете диетични добавки на базата на канела, като същевременно ги хранели с висококалорична диета.

Тестове, проведени върху плъхове преди и след експеримента, показаха, че след приема на добавки с канела, те имат повече антиоксиданти в телата си, отколкото преди.

Също така общото им тегло и обиколката на талията намаляват, независимо дали са яли мазни и тежки храни.

Доказано е, че канелата има много ползи за здравето.

В допълнение към изброените по-горе предимства има и подобряване на храносмилането, както и подобряване на мозъчната функция, по-точно по-бързо разбиране на нов материал, пише Daily Mail. 

Според изследване, проведено в медицинския център на Университета Ръш в Чикаго през 2015 г., е доказано, че канелата увеличава производството на протеини, които помагат за организирането и потока на информация.

Изследванията показват, че добавянето на щипка смляна канела към вашето кафе или зърнени храни всеки ден е достатъчно, за да подобрите паметта си. Канелата е пълна с антиоксиданти, помага за понижаване на нивата на кръвната захар и може да предотврати различни възпаления.

В проучване, проведено през 2010 г., е доказано, че канелената вода съдържа достатъчно антиоксиданти, за да намали шансовете за натрупване на излишни килограми с цели 23 процента.

Има обаче една малка особеност, ако искате да използвате канелата за загуба на килограми. Разбира се, ние имаме за вас точната рецепта:

Известно е, че газираната вода стимулира храносмилането и позволява по-доброто преминаване на храната през червата. Канелата пък ефективно регулира кръвната захар, загрява тялото и ускорява метаболизма.

Лимонът подобрява това действие и снабдява организма с витамин С, има стимулиращ ефект върху червата и стимулира тяхната перисталтика. Комбинацията от тези три съставки насърчава естествената и здравословна загуба на тегло, особено на болезнените слоеве на стомаха.

В същото време тази напитка намалява апетита и създава усещане за ситост. Водата с канела е богата на антиоксиданти напитка, която се приготвя невероятно лесно. Когато канелата и водата се съберат, те правят много мощен дует.

Водата с канела е вкусен и лесен начин да се насладите на хидратираща, богата на антиоксиданти напитка. "По същество това е освежаваща напитка с канела, която ви помага да отслабнете, но също така подобрява здравето ви“, казва знаменитият готвач и диетолог Серена Пун.

"Добавянето на канела към вашата вода е не само хидратиращо и вкусно, но също така може да осигури набор от ползи за здравето, като: антиоксидантни, противовъзпалителни и антиканцерогенни свойства, подобрява здравето на сърцето, понижава холестерола и помага при загуба на тегло. “, казва Пун.

Въпреки че канелата може да засили метаболизма ви, тя предупреждава да не се опитвате да използвате сода с канела като заместител на хранене и да имате предвид, че трябва да коригирате храненията си и да сте по-активни, ако искате да постигнете по-добри резултати.

НЕОБХОДИМИ СЪСТАВКИ:

1 чаша газирана, минерална вода

½ чаена лъжичка канела на прах

½ лимонов сок.

ПРИГОТВЯНЕ:

Добавете канела на прах и прясно изцеден сок от половин лимон към чаша газирана вода. Сместа ще се разпенва, затова използвайте по-висока чаша.

Разбъркайте добре, докато съставките се изравнят. Напитката се препоръчва да се пие два пъти на ден, сутрин и вечер, половин час преди хранене, веднага след приготвянето й. Не се запасявайте.

Кой не трябва да го пие?

"Има няколко противопоказания за канелата“, казва Пуун. "В по-високи дози канелата може да увреди черния дроб, така че хората с чернодробно заболяване трябва да бъдат предпазливи или да се консултират с лекаря си.

Както при много неща, с канелата има само малък брой проучвания за ефектите на канелата върху бременни жени, така че те вероятно трябва да бъдат предпазливи." Тя добавя, че ако приемате лекарства или живеете с диагностицирано заболяване, е добра идея първо да се консултирате с вашия лекар.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Катастрофи в България
Тежко ПТП с жертви на бул. "Руски" в Пловдив
Бюджет 2024
Стрелба по Роберт Фицо
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: