Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Киноактьор, модел и оперен певец сред изпълнителите на "Откритие"
Автор: Стоян Маджиров 09:48 / 14.05.2019Коментари (0)1865
©
Млади и перспективни изпълнители от Азербайджан, Беларус, България, Италия, Латвия, Малта и Турция ще представят конкурсните песни – финалисти в тазгодишния конкурс "Откритие". На 19 май публиката ще чуе нова музикална поп и рок продукция, създадена от съвременни автори на песни. Конкурсът, като част от фестивалната програма, макар и в съкратен вариант, като финал на радиоконкурс се завръща след 2 годишна пауза. През годините в този единствен най-дълго оцелял през годините български поп-фест са участвали представители от близо 70 държави от цял свят, като много от тях са и сред днешните звезди на страните си, дори лауреати от "Евровизия", "Сан-Ремо" , музикални формати и мн. др.

Копозициите, които бяха излъчени предварително в радиоефира ще бъдат представени и "на живо" на сцената на театъра във Варна , където международно жури ще определи наградите. Освен за песен и аранжимент ще бъдат връчени награди и за изпълнителска инерпретация.

По традиция фестивалната конкурсна вечер на "Откритие“ представя и специални гости. Тази година това са добре познатата българска формация Deep Zone Project и за първи път у нас британският изпълнител Джоузеф (Джо Джеймс), нашумял след участието си в X Factor като част от момчешката банда Rough Copy и в момента развиващ успешна солова кариера.

Участниците

Риад (Riad) от Азербайджан е 24-годишен изпълнител, модел и актьор, израснал в столицата Баку. На фестивала "Откритие“ той представя третата авторска песен, написана за него. Учи в музикално училище, където свири на цигулка и пее в хора. Музикалните си занимания като соло изпълнител продължава и като студент в Държавния икономически университет. Участва в университетски музикални конкурси и става любимец на публиката в шоуто "The Voice of Azerbaijan“. Паралелно Риад развива успешна кариера като модел в Азия и Европа и вече има няколко роли в киното, като още за дебютната печели наградата за най-добър актьор на филмовия фестивал в Пекин.

Рут Портели (Ruth Portelli) от Малта е родена през 1989 г. в Кала, остров Гозо, където живее. Учи малтийски и испански в Университета на Малта. Певческият й талант е открит в ранна детска възраст. Още на 11 години започва да пее в спектакли на оперния театър в Гозо и участва в турнетата на трупата из Европа. Участвала е в много национални фестивали и концертира из цялата страна. Пее в оперни спектакли, мюзикъли. Една от преподавателките й по пеене е българското сопрано Адриана Йорданова, която живее и работи в Малта.

Олга Горничар от Беларус е солистка на филхармонията в град Могильов, лауреат на телевизионни конкурси и фестивали, преподавател по поп вокал. Песните й се излъчват по всички национални радио станции и телевизии. Публиката на фестивала "Откритие“ вече я познава от участието й през 2013 г., когато във Варна спечели специална награда за най-добър женски вокал. Олга Горничар има награди от фестивали в Русия, Украйна, Молдова, Полша и др.

Теодора Радилова от България е родена през 1983 г. в Малко Търново. От малка се занимава с музика. Учи класическо пеене в Бургас при Ксения Драгостинова. Продължава обучението си по музика в София в школата на Искра Милкова. Има участия с певицата Тони като беквокал. През 2017 г. с песента "Сутрин“ на композитора Михаил Недков печели наградата на слушателите на БНР в 48-ото издание на конкурса "Пролет“.

Рикардо Чис (Riccardo Cis) от Италия е поп и оперен изпълнител. Репертоарът му включва негови авторски песни, композиции на известни италиански изпълнители, арии от опери и песни от оперети за баритон и тенор. Занимава се с музика от детска възраст, когато започва да свири на пиано, китара и саксофон, но още рано е забелязан талантът му на оперен изпълнител. Учи класическо пеене в консерваторията в Рива дел Гарда. Широкият диапазон на гласа му му позволява да участва в много концерти, шоу програми, благотворителни събития. През 2017 г. печели националната музикална награда във формата "Sanremo Unlimited“, част от едноименния музикален фестивал.

Бюшра Акьол (Büşra Akyol) от Турция е родена през 1991 г. Завършила е Техническия университет Йълдъз в Истанбул. Занимава се активно с музика и учи при различни вокални педагози. Пее с редица групи, ориентирани към стиловете поп и алтернативен рок, както и като соло изпълнител.

Янис Лемежис (Janis Lemežis) от Латвия е мулти инструменталист, композитор и вокален изпълнител, роден през 1985 г. Пее на 5 езика: латвийски, руски, английски, арменски и казахски. Учи саксофон и акордеон в музикалното училище в родния си град Салдус и в Лиепая. Музикалната си кариера започва в рок група, а през 2011 г. издава първия си сингъл като соло изпълнител. Има награди от фестивали в Латвия, Армения, Беларус и други.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
България в еврозоната
Задържаха журналиста Димитър Стоянов
Бум на коклюш в България
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре (418) 14%
Добре, но можеше и по-добре (395) 13%
Не се справи (578) 19%
Пълна трагедия (1616) 54%

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: