Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
"Киномания" очарова с богата селекция световни хитове – сред тях "Наполеон" и "Фаворитката на краля"
Автор: Харитина Агопян 16:53 / 17.11.2023Коментари (0)960
©
Силна селекция от световни фестивали можем да гледаме на фестивала "Киномания“. Това стана ясно от гостуването един от организаторите на инициативата Христо Христозов в "Денят на Фокус“ по Радио "Фокус“.

"Владимир Трифонов, сърцето на фестивала, който участва и в селекцията, си отиде. За съжаление той не може да присъства, но близките и майка му Антония се опитваме да продължим неговото дело. Иска ми се, ако ни слуша, да знае, че той е с нас, че ако той беше до мен в студиото, разговорът щеше да бъде много по-интересен“, отдаде почит на приятеля и колегата си Христозов.

Мисията на "Киномания“ е да запознае публиката с най-доброто от света на киното в последната година. "Владо посещаваше Кан, Берлин, Венеция и селектираше най-доброто, което се прожектира. Показваме "Анатомия на едно падане“, спечелил "Златна палма“ – великолепен филм. "Странен начин на живот“ – последният филм на Палмо Алмодовар, също се прожектира на "Киномания“. "Фаворитката на краля“ е с изключителен боксофис във Франция и ще се излъчи в събота. Джони Деп играе Луи 15-ти и прави изключително превъплъщение. Публиката го прие много радушно. Фестивалът на френския филм също е част от "Киномания“, даде подробности за програмата Христозов.

Много от прожекциите са ексклузивни – в неделя вечер е ексклузивната прожекция на "Чист късмет“, дело на Уди Алън. "Владо гледа филма във Венеция. Има изневяра, любовен триъгълник, това е неговият 50ти филм. Ще можем да гледаме и "Догман“ на Люк Бесон. "Наполеон“ на Ридли Скот ще може да бъде гледан в зала 1 на НДК. "Аз, капитан“ на италианеца Тео Гароне трябва да бъде препоръчан – той е италианското предложение за "Оскар“, разказа още Христо Христозов.

"Застреляха пианиста“ е анимация на Фернандо Троеба. Тя прави разследване какво е случва с пианиста Франсиско Тенорио – Джуниър. Това е историята на мъж, който излиза една вечер да си купи цигари и не се връща повече. "Филмът за Мария Калас е пълна наслада. "Георги и пеперудите“ на Андрей Паунов е с ново дигитално копие. "Уроците на Блага“ успя да напълни зала 1 на НДК и да предизвика бурни овации и поздравления за екипа. Началото беше много силно и смятам, че така и ще завършим“, поясни още Христо Христозов.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори 2023 г.
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Катастрофа с президента на Иран
Тежък инцидент във Варна! Шофьор помете и уби на място пешеходец
Матури 2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: