"Киномания" се открива на 14 ноември във Варна

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
15:32 / 29.10.2019
1204
От 14 до 28 ноември гледайте голямото кино на най-големия екран във Варна! Киномания се открива на 14 ноември в зала 1 на ФКЦ с филма "Болка и величие" с участието на Пенелопе Крус и Антонио Бандерас, спечелил в Кан с този филм наградата за най-добър актьор.

Специално внимание обръщаме на 50-годишнината на един от знаковите български режисьори и актьори Мариус Куркински и на 100 години от рождението на Николай Хайтов. Не пропускайте на 16 ноември в зала 1 филма "Засукан свят" с Мариус Куркински (Милю), Камен Донев (Ангелачко), Ана Пападопулу (Кина), Виктория Колева (Гюра), Вяра Коларова (баба Бона), Велислав Павлов (Адил), Димитър Николов (Ангелчо), София Бобчева (Роза), Димитър Рачков (Григоров), Боряна Маноилова (Тота).

На големия екран ще оживее и Арета Франклин в концертен филм, който не успява да бъде представен пред публика 40 години заради юридически спорове.

Забавен и очарователен, "Един дъждовен ден в Ню Йорк" е най-романтичният филм на Уди Алън от години насам, заснет виртуозно от трикратния носител на "Оскар", асът на камерата Виторио Стораро.

През 1966 г. Клод Льолуш засне филма "Един мъж и една жена", който му донася световна слава и награда "Златна палма" от Кан и два Оскар-а за най-добър чуждоезичен филм и за най-добър оригинален сценарий. Льолуш е автор на сценария, режисьор, продуцент и оператор на филма. Двамата влюбени герои се срещат отново след 20 и след 50 години - киноисторията е представена във филмите "Един мъж и една жена: 20 години по-късно" и "Най-хубавите години от един живот". Основните роли в трилогията се играят от Жан-Луи Трентинян и Анук Еме.  

Билетите за Киномания Варна 2019 са в продажба на каса и онлайн в сайта на ФКЦ: www.fccvarna.bg

Виж коментарите (0)
Още новини от Любопитни новини:
Превърна се във вирусна сензация – на 38 няма зъби, но снима клип...
Днес е първият ден, ако сте решили да отслабвате с лунната диета ...
В 21-ви век: Мъж е даван "под наем" за селскостопанска работа, дъ...
Новото нормално явление: Съкращенията продължават, хората свикнах...
Опасни трендове в социалните мрежи могат да доведат до рак на кож...
Георги Господинов се сбогува с Пол Остър


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).