Класиката среща "АББА" във Варна

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
13:59 / 10.07.2014
945
Носталгията по 70-те е в сърцето на един концерт, който ще ни върне като в машина на времето към тоталните хитове на легендарната шведска група АББА. На 12 юли в зала 1 на ФКЦ българо-германската продукция КЛАСИКАТА СРЕЩА АББА с участието на Русенската филхармония ще представи песните на групата в симфоничен вариант под палката на маестро Найден Тодоров.

Двете солистки на спектакъла, Илона Герулат (Агнета) и Даниела Щингел (Анафрид), от 2001 г. участват в различни студийни и телевизионни проекти като беквокали в стиловете поп, рок и електро-поп, соул. Обединява ги любовта към великата шведска група АББА. Така през 2013 г. се стига до премиерата на музикалния спектакъл "AББA в симфония с голям симфоничен оркестър" в германския град Ландау. Следват концерти в Карлсруе, Дуисбург и други градове.

"AББA в симфония" предлага с помощта на богатите изразни средства на симфоничния оркестър, емоционално преживяване на най-известните хитове на групата, със запазено място в сърцата на три поколения. Уникалният звук, мелодиите и текстовете на "Фернандо", "Mamma Mia", "Ватерло", наред с приятното изживяване, са привлекателна задача за всеки симфоничен оркестър.

Приликата на Илона и Даниела с великите идоли - както визуално, така и акустично - е невероятна. В България спектакълът се представя под името "Класиката среща АББА". Различното в случая е, че освен незабравимите хитове, Русенска филхармония ще изпълни и няколко инструментални пиеси, вдъхновени от великата шведска група, чийто автор е Пламен Проданов. Допълвайки досегашния опит от реализацията на проекта, "Класиката среща АББА" предлага нови измерения, основани на автентичния звук на групата отпреди 40 години и допълнени със светлинни ефекти, костюми и аксесоари в традицията на 70-те.

Турнето тръгва от Русе на 11 юли. Началото на концерта във Варна на 12 юли е в 19 ч. Билетите са на цени от 8 до 20 лв., могат да се купят от касата на ФКЦ, тел. 052 685 214.

На 13 юли турнето продължава в Добрич, в Летния театър, а на 14 юли в Бургас, също в Летния театър.


Виж коментарите (0)
Още новини от Любопитни новини:
Жегата през лятото може да докара много главоболия на младите род...
Робуват на марки, дават щури пари за дрехи и затъват в дългове
Кралица Камила затяга контрола над крал Чарлз
Цъфти българската Роза Дамасцена – можете да участвате в розобера...
Най-честите измами при плащане онлайн
Изписаха Росица Пейчева: Явно няма щастие без болка и изпитания


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).