Кое е важното при реденето на плочките в банята?

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
08:00 / 27.06.2018
2390
Може и да ви се струва елементарно на глед, но реденето на плочки по пода на банята е дейност само за признати майстори. Защо ли? Защото, липсата на опитна ръка води до размествания и отлепвания на плочките и по-нататъшни ремонти.

Ето какво е важно да се спазва при реденето на плочки за баня – съветват специалистите от фаянсови плочки за баня от  Gaudi DS.  

Изборът на фаянсови плочки за банята и нейния под е първият важен момент, към който трябва да се отнесете максимално отговорно.

Ако банята ви има голям прозорец и пролив на естествена светлина денем, при избора на плочки за пода на банята, можете да се спрете на светъл цвят. Ако изберете тъмен цвят, плочките ще привличат лъчите по-силно. Това може да доведе до разширяване или свиване на наредените по пода плочки.

Специалистите препоръчват да не се използва хоросан или пък фугираща смес при лепенето на плочките на съединителната линия със стената. Ако не се спази това, ще се получи повдигане на плочките и неминуемо разместване.

Ако след ремонта се чува кух шум при стъпване по плочките, значи че майсторът не е направил фугирането достатъчно качествено. С леко почукване с гумен чук по плочките ще можете да разберете къде точно е проблема и да допълните мястото с фугираща смес.

Каквото и да решите да правите в банята, по-добрият вариант е да оставите работата в ръцете на професионалист.

Вие се заемете с избора на подходящите плочки за декорация на баня.

Не пропускайте да попитате майстора какъв е най-подходящия начин за поддръжка на плочки за баня. Така новата баня ще бъде в изряден вид и няма да се налага да прекарвате по-голямата част от свободното си време в търкане и лъскане на плочките в банята.

В последните години в търговската мрежа се предлагат достатъчно качествени плочки като тези на Gaudi DS, които могат да отговорят на високите ви изисквания.

Виж коментарите (0)
Още новини от Любопитни новини:
Иван Звездев сади русенски "благи домати"
Мария Силвестър с голям гаф
Намерете квалифицирани професионалисти във Варна - Чухте ли за Co...
Кафето "Арабика" датира от преди Homo sapiens, появило се в Етиоп...
Той е легендарен тенисист, бивш треньор на Гришо, съпруг на звезд...
Замениха Деси Стоянова


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).