Кой е българинът, получил отговор лично от Илон Мъск

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
22:35 / 22.01.2021
1248
Българин поиска да "открадне" логото на SpaceX и Tesla и получи разрешение да го направи лично от Илон Мъск. Вдъхновен от него, Любомир Владимиров от Пловдив създава играта "Mars is Flat". Тя разказва за колонизацията на Червената планета. В нея българинът решава да включи електрическата кола Tesla и ракетата SpaceX, предава Нова тв.

"Най-логичното нещо беше да се опитам да вкарам оригинални лога, името на Мъск и неговата фирма. Играта може да работи с алтернативни имена, но до голяма степен се губи "чарът" и ефективността ѝ", каза създателят на играта.  

Любомир писал десетки имейли до Мъск. Не получил отговор, но не се отказал, само сменил тактиката. Писал всеки ден до него едно и също съобщение. Във всяко българинът отбелязвал, че няма да спре да пише, докато не получи отговор "да" или "не". 154 дни след първото запитване най-богатият в света отговорил.

"Можеш да "откраднеш“ логата и имената на Tesla и SpaceX, а ние вероятно няма да те съдим за това", гласи отговорът на Мъск.

"В момента, в който се събудих, видях, че много приятели са ми писали, че той е отговорил. След това влязох, за да го видя с очите си и да повярвам. Всеки ми казва - почини си един-два дни, за да го отпразнуваш. Реално обаче отговорът ме направи още по-амбициран и започнах да работя по играта, дори повече", обясни Владимиров.

В отговора си до Мъск, Любомир му обещава 80% от печалбите на играта за проекта SpaceX.

"За амбициозната цел, която си е поставил, ще му трябват доста сериозни ресурси. Най-вероятно, това, което аз ще успея да допринеса, няма да е кой знае колко голяма капка в океана", допълни още създателят на играта.

Макар и лаконичен, отговорът на Мъск се превръща в допинг за Любомир Владимиров. "Няма нещо, което да не ме вдъхновява. Целият му начин на мислене и идеология, всичко е вдъхновяващо. Визията, която има за бъдещето, е много интересна, както и начинът, по който инвестира ресурсите си", каза още той.  

Затова и Любо не е спал в последните 30 часа, за да завърши по-бързо своята игра. "Има конкретен брой часове в едно денонощие и те са вече крайно недостатъчни", заключи Любомир.

Виж коментарите (0)

Още по темата (2879):
15.05.2023 Двама холивудски мачовци се разбраха за нов филм
17.05.2022 Трудно бихте я познали! Вижте как изглежда днес една от участничките в "Ергенът"
01.04.2022 Лили Иванова разпродава тениски, албуми и автографи, цените започват от 1
лев
31.03.2022 Хостеси обират чанти по тузарски барове, две от тях вече са арестувани
31.03.2022 Мъжът на Сашка Васева: Монахини се грижат за нея
30.03.2022 Какво се случва с Веселин Маринов? Всички онемяха от вида му
Още новини от Любопитни новини:
Бъркат Дара Екимова с Гери-Никол
Безгрижие и "joie de vivre": Ето кой период в историята на Франци...
Най-лесните начини за справяне с тежките магнитни бури
След "Капките" Геро остава на екран Рачков пада?
Архитектурният шедьовър на Родопите, в който може да видите лика ...
Лили Иванова приятелка с Анита Мейзер?


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).