Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Кои храни хвърляме, без да знаем, че се ядат и са много полезни
Автор: Екип Varna24.bg 12:31 / 14.03.2016Коментари (3)2150
©
Всички белим и махаме семките на някои плодове и зеленчуци, но въпреки това в повечето случаи грешим. 99% от хората хвърлят някои храни, които са много полезни, пише "Ню Йорк таймс", цитиран от БГНЕС.

Пример за това са семената от пъпеш

Семките обикновено са първото нещо, което хвърляме, когато почистваме пъпеша. Но те са пълни с протеини, фибри, витамин Е и магнезий. За да ги използвате, изпечете ги във фурната.

Обвивката от лука

Тези люспи са богати на кверцетин, който намалява кръвното налягане и помага за поддържането на имунитета. За да се възползвате от полезните им свойства, можете да ги сварите заедно с зеленчуци например и след това да отстраните люспите. Те обаче ще са пуснали своите полезни съставки.

Кора от диня

Тя е богата на аминокиселината цитрулин, която може да подобри кръвообращението. Можете спокойно да я пасирате в блендер и да я добавите към плодова салата, сладолед или освежаващо смути. Листата на целината Те са изключително вкусни и пълни с магнезий. Тази подправка изгражда мускулите и укрепва костите с калций витамин C. Пригответе ги както всички други листни зеленчуци и ги добавете в пилешка или зеленчукова супа.

Кора от портокал

Всеки знае, че миришат страхотно, но вероятно не знаете, че освен това са богати на фибри. Те действат благоприятно върху храносмилателния тракт, а витамин C вдига имунитета. Красиво за декорация и полезно за организма ще бъде, ако ги настържете върху риба или пиле.









Зареждане! Моля, изчакайте ...
+3
 
 
Да изпечеш семките означава, че веществата им от органични ще станат на 95% неорганични. Съответно и ползата отива на кино. Най-добре е да се отглеждат за кълнове и да се ядат.
+10
 
 
В никакъв случай не яжте корите от портокал или други цитрусови. Внимавайте и като ползвате корите от лимон за сладкиши и др. Всички те са обработени с химикали за да се запазват дълго време свежи. Химикалите са ОТРОВНИ. НЕ СЕ отмиват от вода, дори и с препарат... хвърляйте корите на тези плодове, освен ако не ги късате от собствена градина :)
+13
 
 
Хубаво сте я превели тази статия, но само да отбележим, че в България на кервиза (целината) ОСНОВНО се ядат листата, за разлика от хората на Запад и в Щатите, които основно ядат стъблата (дръжките) на кервиза. Така че листата на целината определено не е храна, която се хвърля в България :)
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Юни 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Парламентарни избори 2024
Лято 2024
Евроизбори 2024
Конфликт Израел-Газа
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: