Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Кои са храните, които предизвикват най-силно отвращение
Автор: Цвети Тончева 12:24 / 30.04.2024Коментари (0)1040
Най-зле оценените ястия в света бяха разкрити от TasteAtlas, а някои от тях са наистина трудни за преглъщане! Отвращението е субективно при различните хора. Причината за това е, че някои може да са много чувствителни към силна миризма, докато при други просто текстурата предизвиква отвращение. А понякога нещата просто имат лош вкус! Най-силните реакции обаче обикновено са комбинация от много видове отвращение в едно ястие.

От изсушена плът на акула до пържени паяци, прочетете, за да откриете най-лошо оценените храни в света.

Нашите предци са имали някои необичайни вкусове. А и цялото животинско царство е било тяхно за вземане на проби. От най-декадентските деликатеси на средновековните кралски особи до спестяващите пари иновации от Великобритания през Втората световна война, предстои истинско нападение над сетивата.

Вижте някои от отвратителните храни, които ядат хората по света:



Hongeo-hoe


Произхождайки от южнокорейската провинция Чола, hongeo или hongeo-hoe се състои от риба скат, която ферментира в урината си. Известно е, че тази хрущялна риба елиминира урината през кожата си, като по този начин позволява естествена ферментация, което помага да се запази. Тъй като има силна миризма, ресторантите, специализирани в hongeo, често предлагат на клиентите си опцията да държат якетата си в затворени торби и да ги напръскат с дезодорант при излизане.

Paling in 't groen

Този фламандски специалитет се състои от нарязана змиорка в зелен сос от бяло вино, магданоз, спанак, мента, естрагон, градински чай, копър и лимонов сок. Сервира се горещ, с малко пресен хляб или пържени картофки отстрани.

Tripes à la mode de Caen

Шкембе в стил Кан е популярна френска яхния, която съществува от Средновековието. Включва шкембе, микс от френски билки, подправки, волски крака, ябълково бренди, сайдер и зеленчуци. Обикновено се комбинира с варени картофи.

Желирани змиорки

Датиращи от 18-ти век, желираните змиорки са традиционна улична храна на Кокни. Змиорките се нарязват, варят се около половин час в билките, след което се охлаждат, когато рибата произвежда собствен желатин. Обикновено се придружават от бял пипер и оцет.

Maranho е традиционно португалско ястие, произхождащо от Sertã в района на Beira Baixa. Прави се с комбинация от козе месо, чуричо, сушена шунка, ориз и мента, които се зашиват в кози стомах. Често се приготвя по време на празничния коледен период.

Балут

Популярна улична храна във Филипините, Камбоджа и Виетнам, балут е патешко яйце, което е оплодено, инкубирано и след това твърдо сварено. Традиционно свареният ембрион се консумира направо с черупката.

Hormiga culona

Тези мравки с дебело дъно са необичаен деликатес от Сантандер, Колумбия. Източник на протеини, дъното им се накисва в подсолена вода, след което се пасира и пържи. Крилцата се отстраняват на ръка. Afang супа

Традиционна супа от югоизточна Нигерия, това ястие се приготвя с комбинация от листа афанг, водни листа, сушена риба, говеждо месо, лук, червено палмово масло, смлени раци и кубчета подправки. Популярно се сервира на празнични събития като сватби.

A-ping - пържени паяци

Град Скуон в Камбоджа е толкова заразен с паяци, че местните се адаптират и започват да ги консумират през 70-те години. A-ping, или пържени паяци, обикновено се правят с тарантули, които се панират и пържат, след което се сервират с малко пресни билки върху легло от ориз или юфка.

Източник: StarsInsider








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Автомобил на НСО катастрофира - Кирил Петков е бил вътре
Бум на коклюш в България
Стрелба по Роберт Фицо
Парламентарни избори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: