Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Кои са най-добрите платформи за онлайн обучение и какво можем да научим онлайн?
Автор: Екип Varna24.bg 17:11 / 20.07.2022Коментари (0)3674
©
Виртуалните учебни среди стават все по-често срещани. Един от най-важните аспекти на платформите за онлайн обучение е да предлагат на своите потребители лесен достъп, мерки за сигурност и добре работещ софтуер. В същото време традиционните образователни инструменти все още съществуват и няма да изчезнат скоро. Все пак много академични институции и фирми стават все по-отворени към идеята за внедряване на цифрови инструменти и технологии.

Благодарение на интернет, потокът от информация и нови знания е винаги на разположение. Не е нужно много време, за да научите конкретна дисциплина или да развиете определено умение. Начинът, по който образователните организации и преподавателите създават курсове, също се променя драстично. Работодателите са по-склонни от всякога да подтикват служителите си да се развиват и да научават нови неща чрез дигиталните платформи, а отделните потребители са изкушени от многобройните възможности.

В днешно време е много лесно да се намери полезна информация по всяка тема онлайн. Възможно е дори да станете професионалист в дадена област благодарение на онлайн курсове и гледане на видеоклипове. Такъв е например случаят с Феликс Шнайдерс, успешен играч на покер, който успява да научи играта от гледане на видеоклипове и сега дори я преподава онлайн. А също и професионални шахматисти като Магнус Карлсен са склонни да използват онлайн платформи, за да преподават най-новите съвети и трикове в играта, например по време на предаване на живо. Съществуват безброй примери за такива хора, които успяват благодарение на интернет. Ето някои от най-успешните платформи за обучение, в които могат да се намерят и създадат курсове на различни теми.

Google Classroom

Несъмнено лидер в онлайн услугите от всякакво естество е компанията Google. Google Classroom предлага облачна среда за обучение за всяко ниво на подготовка. Както може да се очаква, платформата работи в комбинация с други инструменти на Google, като Google Meet, Google Drive и Google Docs.

Google Classroom предлага платформа за създаване на лекции и обучение на различни нива и с различни функционалности, като разполага и с безплатна версия. Платформата е лесна и интуитивна за работа както от преподаватели, така и от обучаващи се. Потребителите могат да изберат на какво устройство да използват платформата, включително могат да се обучават и през смартфона си.

Също така, благодарение на Google for Education, потребителите могат да се възползват от практически курсове на теми като дигитални умения, изкуствен интелект, компютърни науки и много други.

LinkedIn Learning

Когато Lynda.com се сля с LinkedIn през 2017 г., се роди платформата LinkedIn Learning. Тя предлага хиляди курсове в сферата на бизнес, технологии, криейтив и всякакъв вид умения. Счита се за една от най-добрите платформи за онлайн обучение, тъй като инструкторите са внимателно проверени, за да се гарантира, че не са само експерти по темата, но и притежават отлични умения за преподаване и презентиране на конкретната материя.

Курсовете в LinkedIn Learning се отличават с интерактивност и високо ниво на ангажираност от страна на потребителите, което ги прави изключително популярни. След като завършите курса, получавате сертификат, който можете да споделите във вашия профил в LinkedIn. Въпреки че сертификатите не са акредитирани, това укрепва профила ви и може да ви отвори нови врати и възможности.

Udemy

Платформата Udemy е една от най-широко разпространените и известни опции за онлайн обучения. Изборът в Udemy е огромен – според данни на платформата, можете да намерите над 150 хиляди курса в категории като бизнес, финанси, личностно развитие, дизайн, програмиране и какво ли е още не. Разнообразието наистина е огромно. Има платени, но и безплатни курсове, както и опции за бизнеса. Собствениците на компании могат да се възползват от Udemy Business, за да предоставят достъп на служителите си до определени курсове и да им помогнат да развият уменията си в дадена сфера.

Udemy дава възможност и на преподаватели и инструктори да се включат в платформата, като създадат свои собствени курсове и обучения. Това ще ви даде възможност да достигнете до огромната аудитория на Udemy, която в момента наброява близо 50 милиона потребители.

Обучението онлайн предлага несравнимо удобство, гъвкавост и достъпност. Големият набор от възможности и информация може да ви затрудни при избора, но не трябва да ви отказва и да ви плаши. Независимо коя платформа за онлайн обучение изберете, трябва да разчитате на своята воля, интерес и отдаденост, за да бъдете успешни.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Политическо противоборство в САЩ
Борба за влияние в Близкия Изток
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Бум на коклюш в България
Убиха Мартин Божанов - Нотариуса в София
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: