Кои са най-важните неща при приготвянето на курбан чорба?

Автор: Цвети Христова
Коментари (0)
13:05 / 12.02.2024
5417
Sofia24.bg ще ви разкаже за курбан чорбата, която е сред най-традиционните супи у нас. Прави се при честването на лични или обществени празници, като често се приготвя в голям казан. Има най-различни рецепти, но типичната се приготвя от агнешко месо, агнешки дреболии, кромид лук, сладки и люти чушки, моркови, домати, яйца, ориз, магданоз, джоджен, черен пипер, червен пипер, сол.

Курбан чорба може да се приготви от  телешко, пилешко и свинско. Има нещо задължително обаче за курбан чорбата. Независимо дали правите агнешка, телешка или пилешка, подправките са много важни, като абсолютно задължително е да прибавите джоджен.

Другото типично нещо за курбан чорбата са пресечените яйца. Те се разбиват в отделен съд и се изсипват във врящата гозба, като добавянето им става през сито или гевгир, за да се получат "конци“ в чорбата (поради пресичането на яйцата в горещата супа).

Важно е в същия момент супата да се бърка в една посока с помощта на черпак.

Виж коментарите (0)
Още новини от Любопитни новини:
Популярна певица роди близначки 
Бивш наш министър: До мен жена си отвори плик със семки и започна...
Геро: Едни и същи хора ми казваха: "Дебел си, ще пукнеш." А сега:...
Това може да бъде последното лято, в което на морето в България щ...
JJ от Австрия е големият победител от "Евровизия"
Овесените ядки не са подходящи за всеки


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).