Конкурс "Морски звездички" започва във "Владиславово"

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
13:04 / 30.09.2010
837
В периода 1-3 октомври 2010 г. в салона читалището в район «Владислав Варненчик» ще се проведе Международният конкурс за вокално изкуство "МОРСКИ ЗВЕЗДИЧКИ". Инициатор и главен организатор на конкурса е Народно читалище "П. Р. Славейков 1928", което притежава лиценз за провеждането на проявата. Този проект е част от кандидатурата на Варна за европейска столица на културата през 2019 г. и се подкрепя от Програмата за творчески проекти на Община Варна.

В конкурса участват деца от България и други страни. Идеята е той да стане част от европейската музикална култура и да се превърне в един истински и неповторим празник за изява на млади дарования в областта на певческото майсторство, да формира благоприятна среда за създаването на оригинали песни за деца и младите хора.

Участниците в конкурсната програма са разпределени в четири възрастови групи от 5 до 25 години. Оценявани са от професионално жури с председател Хайгашод Агасян. Конкурсът се провежда в две части. В І кръг участниците изпълняват задължително песен на български език, а във ІІ кръг - песен по избор. Конкурсът има категория за вокални групи и състави, както и нова категория за авторска песен.

По традиция първата вечер от конкурса се посвещава на творчеството на известен български изпълнител. Тази година това е Георги Минчев.

Наградният фонд на конкурса включва: Гран При (статуетка, дело на варненския художник Росен Германов), награда на кмета на района, дипломи, грамоти, предметни награди, награди на фирми и спонсори и много други.

Основен медиен партньор на музикалното събитие е Младежко интернет радио ORV.

Източник: в. "Народно дело"


Виж коментарите (0)
Още новини от Любопитни новини:
Нина Добрев пострада жестоко при инцидент с мотор 
Мария Бакалова – ослепителна в Кан, бори се за награда
Жегата през лятото може да докара много главоболия на младите род...
Робуват на марки, дават щури пари за дрехи и затъват в дългове
Кралица Камила затяга контрола над крал Чарлз
Цъфти българската Роза Дамасцена – можете да участвате в розобера...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).