Костадин Костадинов – Коста: Танците "бачата" и "салса" могат много бързо да се научат

Автор: ИА Фокус
Коментари (0)
20:19 / 14.10.2023
1206
Танците "бачата“ и "салса“ могат много бързо да се научат. Това каза Костадин Костадинов – Коста, танцьор, хореограф и инструктор по танци, в предаването "Куфарът на фокус“ на Радио "Фокус“ за танците "бачата" и "салса". 

"Бачата" и "салса" идват от Карибите, но "бачата" е от Бахамите, така че тя е свързана с доминиканските ритми. "Салса" пък идва от Куба“, сподели той.

"И двете си приличат. Като енергия обаче са по-различни – "бачата“ е по-любовен танц, докато "салса“ е по-ритмичната“, обясни той.

По думите му "салсата“ е по-трудният танц за хората, но и по-енергичният и изпълнен с ритми. Той обаче смята, че и двата танца се усвояват лесно.

Костадинов споделя, че танцът "бачата“ носи в себе си мотивът за несподелената любов: "Повечето песни са такива. Разбира се, има и някои с по-весел текст, но "бачатa“ е повече за любовната двойка“.

Хореографът сподели, че всеки един урок в неговата танцувална школа е с продължителност от шейсет минути. По думите му всеки един начинаещ може да се научи да танцува за около месец-два както "бачата“, така и "салса“.

Ася Александрова

Виж коментарите (0)
Още новини от Любопитни новини:
Създадоха машина, която да ни възстановява сънищата
Днес е голям празник, честито на имениците
Любопитно: Колко са минералните бани по пътя на Родопската теснол...
Опит за световен рекорд: Най-силният българин ще дърпа три локомо...
Woke културата има опасно влияние върху либерализма
Кевин Джонас притесни феновете си с лоша новина


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).