Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Купа Америка - Трофеят за майсторите на ветроходството
Автор: Екип Varna24.bg 13:00 / 13.02.2021Коментари (0)1380
©
Хемингуей е казал, че всичко, което се намира далече от вода, е провинция. Неговите думи засягат конкретно корабоплаването и факта, че дълго време човечеството използва водния транспорт, за да развива търговия, да покорява нови континенти и да води битки. Днес притежателите на яхти влизат в една особена категория на щастливците. Технологията в тази посока не само се разви, но не трябва да забравяме, че до голяма степен световната търговия зависи именно от корабите. Можем ли обаче да говорим за спорт? Със сигурност, все по-често наблюдаваме състезания с лодки, поставяне на рекорди по вода и още много други. Една особено специална категория спорт е именно ветроходоството.

В него някои от най-опитните моряци премерват сили, използвайки специално разработени лодки, които не използват нищо друго, освен силата на вятъра и морското течение. Не звучи особено вълнуващо, но нека обърнем внимание на фактите. Това е скъп спорт, наистина много скъп, макар и да си мислим, че не е толкова трудно да се направи състезателна лодка. В настоящия формат America`s Cup ще забележим, че таксата за участие е около 2 милиона на отбор. Точно по тази причина ще забележим, че състезателите са едва четири отбора.

Това обаче не е всичко, според направените изчисление, когато през 2013 г. милиардерът Лари Елисън се включва в това състезание, той харчи около 200 милиона долара, за да създаде състезателния плавателен съд, както и да наеме моряци, с които да спечели състезанието. Защо дадена лодка е толкова скъпа? На първо място ще забележим, че след като се движи само и единствено с природни сили, тя трябва да е достатъчно лека, следователно се използват елементи като карбон и алуминий. Океанът не е най-дружелюбното място, следователно ще забележим и наличието на достатъчно интересни и приятни предизвикателства, които се прокрадват около него. Веднъж щом се осигури здравината, идва и другата важна част - формата. През годините се наемат редица специалисти, които да създадат аеродинамично тяло, което да се движи по върха на морската повърхност, без да се забавя.

Най-често формата трябва да бъде като острието на бръснач, което да прорязва и същевременно да не дълбае във водата. Точно тези малки детайли привличат вниманието на редица букмейкъри. Благородният спорт привлича хора с много дълбоки джобове и много от тях искат да номинират отбор за победа. Препоръчваме да обърнете внимание и да разберете как да залагате в Bwin, където се предлагат много добри пазари за плаване. Напомняме, че Великобритания все още не е успяла  да вземе купата, макар и да се състезава ревностно, дали това ще е тяхната година, предстои да разберем през следващите състезания. САЩ е печелила около 28 пъти, следвана от трикратния шампион Нова Зеландия и Швейцария - 2 титли, Австралия има само една победа.

За да има интерес, всеки победител избира следващата локация, където да се проведе състезанието. Така само един отбор може да има предимство, но с оглед на самото състезание, човекът никога не може да победи океаните. Също така ще добавим, че победата гарантира и избора на лодки, както и формата на самото състезание. Това обяснява и защо всички са готови да се състезават до последно. Ако желаете да се насладите на един милиардерски спорт и да гледате група хора на лодка за 200 милиона долара да препускат по водната повърхност, това е най-доброто предложени. В случай, че имате и добра прогноза, не пропускайте възможността да я инкасирате като печалба.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
49-ото Народно събрание
Парламентарни избори 2024
Здравко Жилов загуби брат си, снаха си и двете им деца при пожар
Лято 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре (413) 14%
Добре, но можеше и по-добре (387) 13%
Не се справи (568) 19%
Пълна трагедия (1596) 54%

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: