Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Леа Иванова впечатлила Вълко Червенков с изключително дръзка постъпка
Автор: Екип Varna24.bg 09:36 / 17.08.2022Коментари (0)748
Възхитен от смелостта на Леа Иванова бил Вълко Червенков. Това разказва музикантът Ицо Петрофф, който преди няколко дни направи купон по случай рождения ден на певицата. Ако беше жива, на 13 август, Иванова щеше да навурши 99 г.

Петрофф, който е почетен председател на БГ рок общество, още по обяд е започнал да приема гости за купона. Любопитното е, че в профила си във фейсбук рокаджията нарича рождения ден на голямата певица "юбилеен", въпреки че според официалните източници тя ще навърши 100 следващата година, пише "България Днес".

Ицо Петрофф в продължение на десетилетия бил един от най-близките приятели на изпълнителката на "ЦУМ, ЦУМ". Двамата се запознават в култовия преди промените столичен бар "Астория".

"Късно през нощта за нея не беше проблем да звънне на когото и да било и да го покани на чаша вино в нейния апартамент на малките Пет кьошета. Домът й беше обзаведен в стил рококо и за разлика от по-късните звезди, които обзавеждаха къщите си с бутафорни мебели от реквизита на Операта и Народния театър, Леа купуваше мебелите си от Франция, Англия, както и мистични предмети от Индия и Китай", разказва още Ицо Петрофф.

По думите му през 50-те години Леа наистина имала лични срещи с тогавашния държавен и партиен лидер Вълко Червенков в кабинета му.

"Тя ми е разказвала, че Червенков наистина е бил готов да помогне с каквото може по това време за излизанията й в чужбина, за нейните турнета и участия в шоупрограми", разкрива рок ветеранът.

Нещо повече - изпълнителката на "Шу-шу" успява да стане любимка на Червенков със своя изключително дръзка за онова време постъпка. Веднъж в кабинета на министър-председателя някакъв недобронамерен кадровик се опитал да припише разни деяния на Леа, но тя метнала пепелник към главата му. Той се пръснал в стената, а Вълко Червенков не само не се ядосал, но се възхитил на смелостта на певицата.

"За спасяването от заточението й в село Ножарево обаче е помогнал друг министър - председател на България - Антон Югов", уточнява Петрофф.

"С много тъга ми е разказвала как е посрещнала Нова година, когато е била там. От стари вестници и от картонени кутии си направила рокля, с която забавлявала лагерничките близо час, преди да настъпи полунощ. Пяла песни от концерти в нощните вариетета. От дните, в които е престояла на тъмно, тя имаше страх да остава сама и когато имаше режим на тока, ме викаше при нея да си говорим", сподели лидерът на БГ рок общество.



Още по темата: общо новини по темата: 6914
10.03.2024 »
01.03.2024 »
21.02.2024 »
04.02.2024 »
04.02.2024 »
30.01.2024 »
предишна страница [ 1/1153 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Кабинетът "Денков - Габриел"
Реформи в БДЖ
България в еврозоната
Издирват 17-годишно момиче от Дупница
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: