Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Лечебните свойства на това малко животинче, с къщичка на гърба, са били известни още на Хипократ
Автор: Десислава Томева 12:24 / 12.05.2024Коментари (0)1378
©
Предполага се, че дори Хипократ е знаел за лечебните свойства на слуз от охлюв и го е препоръчал за всички приложения върху кожата.  Смята  се, че известни гръцки лекари в древни времена са използвали течността от натрошен охлюв за лечение на възпаления и наранявания, за които се казва, че е началото на крема с охлюви.

Познаването на ефекта от слузта с охлюв е толкова старо и вероятно е забравено с течение на времето. Преди няколко десетилетия, в Южна Америка, прахът от натрошени черупки на охлювите е бил измислен за козметика, тъй като е установено, че работниците на охлювните ферми винаги са имали красива и гладка кожа на ръцете си. Това в крайна сметка води до идеята да се използва като козметичен продукт и да се продава в световен мащаб.

Ползи от употребата на екстракта от охлюви в козметиката

Кремовете с екстракт от градински охлюв  са много лесни за употреба и нямат странични ефекти, тъй като екстрактът от охлюв е естествено вещество, което се състои от слузеста смес и се използва без синтетични добавки. Модерните кремове с екстракт от охлюв лесно се разпределят и проникват добре в кожата. В чистия екстракт от охлюв няма миризма и може да се смята за неутрален, което голяма част от потребители много харесват .

Градинският охлюв се използва успешно в лечението на множество болести, включително заличаването на белези и регенерирането на кожата. Лечебните му свойства са известни още от древността. След изследвания направени от български учени от БАН е установено, че охлювът отделя секрет, чиито състав е близък до състава на човешката кожа и заради това, той има регенериращо действие върху нея. На базата на тези изследвания се създават различни козметични продукти - предимно серуми и кремове за регенериране на кожата.

Екстрактът от охлюви има много полезни свойства, което го прави желана съставка в козметичната индустрия. Освен че прави кожата по-мека и невероятно гладка, той има и множество други ползи.

Кремовете с екстракт от охлюв лесно се нанасят и проникват добре в кожата.

Екстрактът от охлюв няма миризма и може да се смята за неутрална, което на много хора се харесва.

Ускорява въстановителните процеси

Екстракт от охлюви се използва ефективното при борбата с белези и стрии. Той прави кожата много по-еластична и гладка, като засилва оздравителните процеси и допринася за цялостното възстановяване на структурата на кожата, както при заличаване на белезите и стриите, така и при подобряване тена на кожата.

При проблемна кожа и Акне

Тайната на чудесния екстракт от охлюви е в съдържанието на Гликолова киселина, Алантоин, Протеини като колаген и еластин и витамини. Гликоловата киселина, съдържаща се в слузта, може да се използва за естествен пилинг, който премахва мъртвите клетки и стимулира възстановяването на кожата. Слуз от охлюви също така премахва по естествен начин следите от пъпки и други белези. При употребата на екстракт от охлюви, се постигат невероятни резултати. Действието на акнето се ограничава и спира.

Регенерира кожата и заличава белези

Безценния екстракт от охлюви предотвратява преждевременното стареене на кожата и появата на бръчки. Възстановява еластичността на кожата и така лекува не само бръчки, а и плитки и дълбоки белези, като стрии и такива от изгаряния и акне. Ускорява подновяването на увредените тъкани и бързо регенерира кожата след зарастването на рани. Екстрактът направен от слуз от охлюви, има силни защитни свойства. Предпазва кожата от увреждания, от бактерии и от слънчеви лъчи. Особено подходящ е след слънчеви изгаряния. Успокоява и възстановява, благодарение на това, че е богат на протеини, които спомагат да се стимулира регенерацията на клетките в кожата.

Успокоява и облекчава чувствителната кожа

Екстракта от охлюви е една от най-добрите натурални съставки при лечение на розацея и дерматити, раздразнена, зачервена кожа, без бръчки и петна която изисква постоянни и внимателни грижи. Алантоинът стимулира регенерирането на кожата и има хипоалергични и лечебни свойства. Протеините - колаген и еластин, подобряват състоянието и подхранват кожата. Когато са комбинирани с витамини(С,А,Е), действат противовъзпалително. За екстрактът от охлюви трябва да добавим, че не дразни и е подходящ е за хора с чувствителна кожа.

Естествен Ексфолиант

Екстрактът от охлюви съдържа голямо количество витамин А и гликолова киселина, които подпомагат по-бързото премахване на мъртвите клетки. Тяхното място бързо се заема от нови и здрави тъкани, а белезите от акне и рани се заличават. По-бързото премахване на мъртвата кожа, отпушва порите и те усвояват бързо полезните вещества на козметичния продукт.

Трябва да се знае, че слуз от охлюви се събира от малките животинчета, без те да бъдат наранявани. Слузта се извлича внимателно, без да се нараняват малките безгръбначни. Събраната слуз от охлюви се пречиства няколко пъти и едва след тогава се използва.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Енергийна криза
Стрелба по Роберт Фицо
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Лято 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: