Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Леда Гочева споделя каква кино година ще бъде 2024 и ще се изправи ли комерсиалното кино пред нови предизвикателства
Автор: Благой Иванов 19:00 / 31.12.2023Коментари (0)875
©
Какво предстои през новата 2024 кино година и дали комерсиалното кино ще се изправи пред нови предизвикателства – това коментира в предаването "Сториборд" на радио "Фокус" с водещ Благой Иванов кино коментаторът Леда Гочева от сайта "Операция Кино".

Един от най-дългоочакваните филми е продължението на "Дюн" на Дени Вилньов, което излиза през март 2024 година. "Аз съм голям фен на Дени Вилньов и всеки негов филм, всяко едно негово произведение е просто събитие за мен.“ Според нея научно-фантастичният роман от Франк Хърбърт е една от тези книги, които много дълго време се смятаха за невъзможни за филмиране, и точно поради този факт завършекът, втората част на филма се очаква с изключителен интерес.

“Носферату" – нова версия на историята на граф Дракула от режисьора Робърт Егърс е другото интересно заглавие. Според кино коментаторът Егърс и досега прави само и единствено филми, които не са за масовата публика, което пък ги прави още по-интересни. "Те са нелесно обясними, вдъхновени от фолклорни мотиви и това ще е първият му филм, който е по-предвидим за хората за какво ще става въпрос, въпреки че ще е също толкова оригинален, колкото и другите му филми“, смята Леда Гочева.

"Фюриоза: Сага за "Лудия Макс“ (Furiosa: A Mad Max Saga) е спиноф и предистория на "Лудия Макс: Пътят на яростта“ на Джордж Милър в главната роля с Аня Тейлър-Джой. "Този филм е част от тази вселена, но той ще е свързан само с героинята на Шарлиз Терон от "Пътят на яростта“. Трейлърът напомня визуално "Пътят на яростта“ и е едно невероятно визуално зрелище.“ Леда Гочева изрази съмнение филмът да е строго дигитално направен, защото "имайки предвид публиката колко страстно обича "Пътят на яростта“, според мен всички ще бъдат доста разочаровани, ако филмът е силно дигитализиран.“ 

Относно супергеройските филми кино коментаторът изрази надежда третият “Дедпул" да повтори успехите на първия филм. "Аз съм предпазлив оптимист относно успеха му, защото все пак това е трети филм в една поредица. Но пък може да се има доверие на Deadpool заради това, че Райън Рейнолдс си пази героя и изглежда, че "Марвъл“ и "Дисни“ са му дали същата свобода, която е имал досега“, поясни още тя. 

Режисьорът Тим Бъртън се завръща през 2024 година с втора част на "Бийтълджус". "Това е от тези филми, които не виждам абсолютно никаква причина да се завръщат. Това е един от примерите, които показват желанието на Холивуд да вкарва пари в познати неща, вместо да се вкарва бюджет и реклама в нови проекти“, категорична е Леда Гочева. 

Друг филм, който по никакъв начин нямаше нужда от продължение е комиксовият филм "Жокерът“ (Joker: Folie a Deux) с Лейди Гага в ролята на Харли Куин. Според нея и тук историята си завършва и няма чудене относно края й. "Този филм беше от отделните проявления в света на DC, просто една история, която си е самодостатъчна.“ 

Една от поредиците, които впечатляващо и изненадващо добре се възродиха след дълга пауза е "Планетата на маймуните“ с новия "Кралството на планетата на маймуните“. Друга поредица с доста качествени и разнообразни филми е тази за Падингтън. "Излиза третата част от поредицата за мечето Падингтън: "Падингтън в Перу". Това е много добър пример как вторият филм може да бъде по-добър от първия – вторият филм е шедьовър. Той е от филмите, които носят само позитивни емоции и чисто като филми са чудесно направени. "Тази година трябва да излезе и третата част на "Соник“ (Sonic the Hedgehog). "Пиксар“ ще се завърнат през лятото с втората част на "Отвътре навън“ (Inside Out),“ допълни списъка Благой Иванов.

"Гражданска война“ на Алекс Гарланд ще излезе на големия екран през април 2024 година, разказа още Леда Гочева, като обясни, че според нея Алекс Гарланд е един от авторите, които трябва много да се следят. "Филмът изглежда като много силно ангажиран със социалните проблеми, но също така е и постапокалиптична история.“

"Част от блокбъстър киното е новият филм "Каскадьорът“ (The Fall Guy) с Райън Гослинг, който е безапелационна екшън комедия. Това е нещо, което изглежда мащабно, високобюджетно и забавно“, смята тя. Друг много интересен и чакан филм за кино коментатора е предстоящият филм на Брад Пит за Формула 1, който е режисиран от Джоузеф Косински. "Аз съм голям фен на Брад Пит, но и напоследък филмите за всякакви автомобилни състезания са много впечатляващи: и "С пълна газ“ (Rush), и "Пълно ускорение“ (Ford v Ferrari). Брад Пит е един от хората, които продължават да бъдат от най-големите филмови звезди – не просто актьор, той е movie star! Филмът ще бъде интересен за гледане, тъй като очевидно този режисьор знае как да прави филми с голям мащаб, особено за високи скорости,“ заключи кино коментаторът Леда Гочева.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори 2023 г.
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Тежък инцидент във Варна! Шофьор помете и уби на място пешеходец
Матури 2024 г.
Лято 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: