
ЗАРЕЖДАНЕ...
Лекар: Честата консумация на преработени храни може да доведе до рак | ||||||
| ||||||
Тя отбеляза, че излишната сол и наситени мазнини в такива ястия увеличава риска от затлъстяване и сърдечно-съдови заболявания. Освен това може да доведе до хипертония, инсулт и атеросклероза. Консервантите и добавките в ултрапреработените храни увеличават вероятността от развитие на различни видове рак, включително колоректален рак. Затова Рогожкина препоръча сами да приготвяте храната си. В допълнение към готовото ястие, можете да приготвите проста салата от пресни зеленчуци. Няма да отнеме много време, но ще направи храната ви по-здравословна и балансирана“, каза лекарят в интервю за RT, цитирано от zdrave.to. Учени от Харвардския университет установиха, че два вида храни увеличават риска от инфаркт и инсулт . Те включват сладки напитки и преработени меса. |
Ако днес имаше местни избори във Варна? | ||
Аз съм гласувал/а за кмета и отново бих го подкрепил/а (101) | 29% | ![]() |
Аз НЕ съм гласувал/а за кмета, но бих го подкрепил/а (27) | 8% | ![]() |
Аз съм гласувал/а за кмета, но вече не бих го подкрепил/а (43) | 12% | ![]() |
Аз НЕ съм гласувал/а за кмета и отново не бих го подкрепил/а (183) | 52% | ![]() |
За контакти:
тел.: 0888 53 26 24
novini@varna24.bg