Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Лили Иванова си заплю топ имот на морето, преди там се намираха култови кръчми
Автор: Иван Сотиров 17:26 / 16.04.2024Коментари (0)2050
©
Фондация "Лили Иванова“ иска да вземе под наем за срок от 10 години недвижим имот, намиращ се в Морската градина на Бургас. Става въпрос за бившата кръчма "Бургаски вечери“ научи Burgas24.bg.

От докладната записка от зам.-кмета Станимир Апостолов става ясно, че в Община Бургас е постъпило писмо от фондацията на примата на българската естрада. С него се иска получаване на разрешение от Общински съвет - Бургас за обособяване на многофункционален културен център Saloon LI. Желанието е имотът да се намира в района около Летния театър в Бургас. След обследване като подходяща за това е посочена сграда със застроена на площ от 62 кв., собственост на "Благоустройствени строежи“  с прилежаща към нея зимна градина -  бившето заведение "Бургаски вечери.

Организацията възнамерява да сключи дългосрочен договор за максимално допустимия срок, предвид намерението да вложи значителни средства за реконструкция и пълно обновяване на обекта. Предвижда се, чрез обновяване да се модернизира пространството, за да се впише в градската и парковата среда, като при проектирането на фасадите и другите елементи ще бъдат заимствани детайли от съществуващите екстериорни решения в зоната, в която е разположен обектът.  Културният център ще включва многофункционална част, частично оформена като зимна градина с възможност за отворени обеми и хармонично сливане с парковата среда за  изложби, срещи, концерти, представяне на творци и произведения, както и друга културна, художествена и съпътстваща дейност. В рамките на съществуващата сграда ще се обособи и бюфет за обслужване на събития и гости, информационен център за популяризиране на всички културни събития, провеждани на територията на община Бургас и продажба на билети за тях, санитарни и обслужващи помещения, гримьорни и др.

Целта на фондацията е да се реализира един привлекателен и модерен обект, изпълняваш специфични художествени и творчески функции, чрез който да популяризира българското изкуство, да стимулира развитието на млади таланти и да отдаде нужната почит на бележити творци. Ще бъдат организирани и школи за деца и ученици.  Друга цел на организацията е, да се експонират награди и лични вещи на големи български артисти, което ще превърне центъра в една от туристическите забележителности на Бургас и ще допринесе за  развитие и разширяване на културния и събитиен туризъм.

"Към настоящия момент обектът е неизползваем, към него няма налице интерес от страна на наематели и се нуждае от сериозен ремонт. Съгласно подаденото заявление всички извършени ремонти и подобрения по сградата, ще останат са в полза на дружеството“, става ясно от докладната записка.



Още по темата: общо новини по темата: 5169
29.04.2024 »
29.04.2024 »
29.04.2024 »
29.04.2024 »
29.04.2024 »
29.04.2024 »
предишна страница [ 1/862 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Великден 2024 г.
Бум на коклюш в България
Матури 2024 г.
Масови протести срещу цените на горивата
Лято 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: