Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Луксозното пътуване е възможно и с влак
Автор: Екип Varna24.bg 11:13 / 29.10.2022Коментари (0)1058
Ако искате да се насладите на класа и блясък, тези 11 чудни пътешествия с влакове-мечта са за вас.

 

Пътуването с влак определено си е атракция, която си заслужава да се преживее. В целия свят има различни обиколки, които могат да изпълнят всеки, предпочел този транспорт, с положителни емоции. 

Интересен факт е, че някои от най-луксозните подобни екскурзии следват някои от най-красивите и дълги маршрути на планетата според businessnovinite.bg. Ако искате да се насладите на класа и блясък, тези 11 чудни пътешествия с влакове-мечта са за вас:

1. “Венеция‑Симплон Ориент Експрес"

Когато човек се замисли за луксозни влакове, няма как първо да не се сети за “Ориент Експрес". Тази емблема е увековечена в литературата, киното и всичко останало. За първи път потегля през 1883 г., изминавайки разстоянието между Париж и Истанбул (б.а. - тогава Константинопол) за по-малко от 76 часа. Известността си дължи на стъклените панели, кожените седалки и леглата, предлагащи сън, за който пътниците могат само да мечтаят. Преминавайки през реновиране седем пъти, този влак пренася класата до 21-ви век.

2. Източен ориенталски експрес 

Световноизвестният "Ориент Експрес" пътува из цяла Европа, докато този негов “събрат" изминава маршрут от Банкок до Сингапур и предлага гледки, които буквално ще ви спрат дъха, ако той вече не е грабнат от интериора и страхотното обслужване. Древни чудеса и космополитни градове се сблъскват в мъгла от изискан блясък точно на това возило. Билетите за него стигат до 3000 долара, но определено сумата си струва за това, което ще получите. 

3. “Дворецът на колела" 

“Дворецът на колела" има 14 луксозни вагона, в които можете да се насладите на топли и студени храни и освежителни напитки. 

 

Удобствата се допълват от модерни дивани, кътове за четене, вградени гардероби, легла и огромни стъклени прозорци, за да се радвате на красотите на Индия. Влакът разполага и с два ретро бара. 

4. “Деканската одисея" 

В Индия знаят как да се глезят. Едно от разклоненията на “Двореца на колела" е “Деканската одисея", предлагащ шест различни маршрута от скритото великолепие на Гуджарат до естествената магия на Махараштра. Което и да изберете, няма как да сбъркате. Билетите за тях обаче не са никак евтини, започвайки от 7320 долара. Когато обаче пътувате в лимузина на релси през една от най-големите страни в света, няма как ситуацията да е различна. 

 

5."Скалистият планинец"

Безупречното обслужване, вкусната храна и удобните седалки са неразделна част от изживяването в този луксозен влак. Но и можете да се насладите на невероятното величие на природата в Канада. С него пред вас ще се разкрият гледки като от приказките по пътя от Ванкувър до Банф. Има и икономични места, но те не предлагат този рай, така че дайте колкото можете повече и си позволете това първокласно изживяване с две нощувки. 

6. “Седем звезди" в Кюшу 

Най-доброто изживяване с луксозни вагони и локомотив в Япония несъмнено е пътешествие със “Седем звезди" в Кюшу. Маршрутът включва обиколка на Хаката, преминавайки за два дни през Нагасаки и Юфеин, който е популярен с минералните си извори. Предлага се и 4-дневна опция, която е идеална за тези, които разполагат със средства. Влаковете в Япония са повече от великолепни, но има нещо, което отличава този. Дизайнът на купетата му е вдъхновен от японските майстори, а освен това има и ресторант, който има в менюто си местни специалитети. 

 

7. “Ровос Рейл"

Тази компания осигурява първокласно пътуване с влак-хотел, ако сте избрали да посетите Африка. В разписанията си има такива, които са по 48 часа и дори до 15 дни. В този рай на релсите ще намерите удобни фотьойли, красиви гледки и изискано вино. Всъщност тук можете да се пренесете назад във времето, тъй като радиото и телевизията не присъстват в интериора, но пък има какво да видите и да хапнете вкусно във вагон-ресторанта. 

8. Изследователят на Андите 

“Andean Explorer" на “Belmond" е първият влак в Южна Америка със спални вагони. Прави дебюта си по релсите през май 2017 г., разкривайки романтиката на този континент. Той се движи от Куско (б.а. - в миналото градът е бил първата столица на империята на инките) до втория по големина град в Перу - Арекипа, показвайки най-доброто от Андите, разположени на територията на страната. За да се качите на него, трябва да си приготвите поне 25. 

9. “Кралският шотландец" 

Най-известният влак в Обединеното кралство е като от произведение на изкуството. Предлага пътуване, изпълнено с красоти в планините на Шотландия. Приема по 35 души, като в него има на разположение и спа център. В ресторанта ще се запознаете с огромна селекция от вина и местни ястия. За десерт пък можете да опитате подбрано малцово уиски. “Кралският шотландец" е упражнение в британския лукс, машина на времето през очите на един много богат пътешественик.

 

10. Влакът “Ган"

Това удоволствие ще ви струва едни 00, но те си заслужават. Австралия е земя на емблематични туристически преживявания и едно пътуване с “Ган" ще ви го докаже. Запалените географи ще оценят, че той се движи от най-северния край на страната до най-южния, което го прави подходящ, за да опознаете сърцето на тази фантастична нация. Любопитен факт е, че името му е съкратен вариант на оригиналното “The Afghan Express". 

11. “Синият влак" 

Изминаването на около 1600-те км. между Претория и Кейп Таун с влак е едно незабравимо събитие, ако сте кацнали току-що в Южна Африка. Произходът му е от 1923 г. В наши дни той е определян като "великолепен подвижен 5-звезден хотел“, който е предпочитан от крале и президенти. Защо ли?! Вагоните са шумоизолирани, като имат златни тонирани прозорци. Всяко купе е със собствен санитарен възел, включващ и вана. Има още два ресторанта - за пушачи и непушачи, както и място за наблюдение. Обслужването става чрез икономи. Движи се със скорост до 90 км/ч.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Бюджет 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Тестват новите сирени за ранно предупреждение
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: