Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
"Любовта е лудост" става домакин на международна работна среща с начинаещи продуценти
Автор: Екип Varna24.bg 13:22 / 16.04.2018Коментари (0)4745
©
За първи път Международният филмов фестивал "Любовта е лудост" става домакин на международна работна среща с начинаещи продуценти. Уникалното събитие се организира в тясно сътрудничество с MANNHEIM MEETING PLACE (MMP), продуцентската платформа на Международния филмов фестивал Манхайм-Хайделберг. MMP е признат за авторитетен форум в оказването на помощ при изготвянето на проекти за международни копродукции.

КАК РАБОТИ MMP ? MMP помага най-вече в изработването на Стандартното представяне на проект. То е задължително при подготовката на всички международни копродукции, допринася за по-доброто разбиране на проектите и намалява риска от тяхното недооценяване. След като бъде изработено Стандартното представяне на проекта се изпраща на опитни миноритарни копродуценти от цял свят, традиционно работещи с MMP. Препоръките се интегрират в проекта. Проектите, които предизвикат най-голям интерес у международните ко-продуценти, получават покана за участие в ММР през месец ноември 2018. Четенето на сценария и постоянната обратната връзка със специалист са част от процедурата.

КАКВО ЩЕ СЕ СЛУЧИ НА ФЕСТИВАЛА "ЛЮБОВТА Е ЛУДОСТ“ ? Международният филмов фестивал "Любовта е лудост“ и MMP решиха да организират, с подкрепата на ИА "Национален филмов център“, канал за проектни заявки на начинаещи продуценти от България.
Ако сте български продуцент в началото на своята международна кариера, можете да участвате с проект между април и август 2018 година.
От 15–ти април 2018 започва работата по Стандартното представяне на проекта (проекти, които не разполагат с този документ, няма да бъдат вземани под внимание). Начинаещият продуцент има нужда само от своя компютър, но в замяна получава възможност за диалог и обратна връзка, адаптирани към неговите конкретни нужди. След това: На 28 и 29 август 2018 г., в рамките на фестивала "Любовта е лудост“ 2018, ще се проведе Международна работна среща. Първият ден ще бъде посветен на обсъждането спецификите на международните копродукции. В него ще участват известни професионалисти, излъчени от стандартния списък на MMP. През втория ден ще се проведат индивидуални срещи с българските продуценти, представили своите проекти. Експертите, участващи в Международната работна среща с българските начинаещи продуценти, ще бъдат на тяхно разположение, както през първия ден, по време на дебата, така и през втория - по време на индивидуалните срещи.

ЕКСПЕРТИТЕ СА: Джулиан Фридман: експерт от висока класа, специализиран във всякакъв вид литературни въпроси, отнасящи се до: ключово изречение, синопсис, трийтмънт и други важни текстове, целящи по-доброто разбиране на проектите от международна аудитория. Руди Тайхман: известен немски продуцент със сериозна практика в горещите въпроси на европейските копродукции като изработване на бюджети, финансови и календарни планове и др. Питър Армстронг: един от най-известните адвокати в Лондон. Освен, че предоставя правни услуги за големи холивудски продукции, той управлява Лондонското филмово училище и работи в Борда на директорите на филмовия фестивал в Шефилд. Павлина Желева: продуцент от България, работеща в тясно сътрудничество с ММP. Успешните й европейски копродукции "Реквием" за Г-жа Й“ (режисьор Боян Вулетич) и "Чудо“ (режисьор Егле Вертелите) са осъществени чрез MMP.

КАКВО ТРЯБВА ДА НАПРАВЯТ МЛАДИТЕ БЪЛГАРСКИ ПРОДУЦЕНТИ, ЗА ДА БЪДАТ ПОКАНЕНИ ВЪВ ВАРНА? Да знаят, че: - работният език е английски; - проектите трябва да са получили (поне) помощ за развитие; - няма да се организират питчинги. 1. Да кандидатстват с проект! За улеснение, следвайте Продуцентските насоки на MMP, които можете да намерите тук : http://www.iffmh.de/mannheim-meeting-place/mmp-2018-producer-guidelines/ 2. Да изпратят първия работен вариант на Стандартното представяне на проекта, колкото може по-скоро, но не по-късно от 30 май 2018 на и-мейл mmp@iffmh.de (Julek Kedzierski, координатор на MMP)

Забележка: Помнете принципа, първи дошъл – първи обслужен. Нямате интерес да започнете късно – всеки участник е третиран индивидуално. Колкото повече време прекараме заедно, толкова по-добре. Продуценти, приключили своята работа по Стандартното представяне на проектите си до края на месец юли 2018 ще бъдат поканени във Варна. След актуализиране, на Международната работна среща, проектите ще влязат в нормалната процедура на MMP - обратна връзка с опитни миноритарни ко-продуценти. Проектите, които предизвикат най-голям интерес, ще бъдат поканени в Манхайм през ноември 2018-та година. Възползвайте се от тази първа и уникална възможност да развиете проектите си с помощта на международно признати експерти!

ВЪПРОСИТЕ СИ ЗАДАВАЙТЕ НА: Проф. Александър Грозев JulekKedzierski Артистичен директор на CoordinatorMMPМФФ "Любовта е лудост“ email: mmp@iffmh.de email: agrozev@nfc.bg direct: julek1723@gmail.com








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Кабинетът "Денков - Габриел"
Реформи в БДЖ
България в еврозоната
Издирват 17-годишно момиче от Дупница
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: