Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
"МЕЛБА": Фестивалът, който провокира смислени и достъпни интерпретации на тема дизайн
Автор: Живко Кръстев 22:19 / 06.11.2023Коментари (0)593
©
Концепцията на фестивала МЕЛБА от самото начало е да предизвика диалог по темата "Дизайн“ по достъпен, но също така и провокиращ смислени интерпретации начин. Това каза организаторът на фестивала МЕЛБА Адриана Андреева в предаването "Човекът на фокус“ на Радио "Фокус“. 

Фестивалът се провежда от 2 до 12 ноември. На 4 ноември се състоя симпозиум с лекции на изтъкнати европейски дизайнери. В рамките на фестивала се откриват много изложби, дискусии и класове.  

Фестивалът се провежда за шеста година и се радва на постепенно надграждане и голям интерес. "Изключително горди сме, че за втори път успяваме да продуцираме нови проекти в изложба "Обект на взаимовръзки. Преглед на българския дизайн 2023“, която може да бъде видяна в галерия КО-ОП. Този път успяхме да свържем дизайнери, които идват от различни сфери на дизайна – индустриален дизайнер, илюстратор, моден дизайнер, дизайнер на осветителни тела, с индустрията в България. Това, което показваме, е резултатът от този процес“, обясни Адриана Андреева.  

Изложбите са със свободен достъп. "Покриваме теми като нови технологии и социални медии в "Дипломен проект“ видео инсталации от Радина Йотова, която представяме утре галерия "УниКредит Студио“. Имаме избрани проекти от Studio Najbrt в Чешкия център и хърватски дизайн, който събира постиженията на хърватските ни колеги от последните 10 години в галерия "Порта“. За първи път тази година успяхме да осъществим дизайн резиденция с унгарския илюстратор и графичен дизайнер Ката Моравски, а нейните виждания за българската визуална среда през кулинарни интерпретации могат да бъдат разгледани в Унгарския институт "Лист“. По повод Деня на добротата 13 ноември се организира изложба с плакати "Борба за доброта“, направени от дизайнери от цял свят“, разказа Адриана Андреева. 

На фестивала ще има и две творчески работилници и семинар за европейски програми, свързани с творчески обмен и знания в чужбина, допълни организаторът.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Световна черна хроника
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Енергийна криза
Парламентарни избори 2024
Лято 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: